[1.9TDI 1Z Avant] Tłumik końcowy - tuning dźwięku.
-
- Forum Audi 80
[1.9TDI 1Z Avant] Tłumik końcowy - tuning dźwięku.
Witam Serdecznie!
Panowie mam lekki dylemat, chciałbym aby dźwięk wydobywający się z mojej Audi miał basowy pomruk. Auto jest w tej chwili u lakiernika i będzie przemalowane w 100%, więc będzie wyglądać bardziej "rasowo" i dlatego planuję również wymianę tłumika na sportowy bądź jakiekolwiek inne zmiany które możecie mi polecić aby ten zabieg się udał i był bardzo dobry efekt. Dziękuję z góry za wszelkie uwagi i podpowiedzi.
Boję się czy będzie to miało jakikolwiek negatywny wpływ na turbinę...
Panowie mam lekki dylemat, chciałbym aby dźwięk wydobywający się z mojej Audi miał basowy pomruk. Auto jest w tej chwili u lakiernika i będzie przemalowane w 100%, więc będzie wyglądać bardziej "rasowo" i dlatego planuję również wymianę tłumika na sportowy bądź jakiekolwiek inne zmiany które możecie mi polecić aby ten zabieg się udał i był bardzo dobry efekt. Dziękuję z góry za wszelkie uwagi i podpowiedzi.
Boję się czy będzie to miało jakikolwiek negatywny wpływ na turbinę...
turbo powinno dac rade jak nie zrobisz za duzego przelotu, a co do dzwieku to chyba w dieslu zbyt duzo nie osiagniesz, takze bass chyba odpada..
chyba zebym sie mylił..
chyba zebym sie mylił..
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 17:11 przez Mongolski, łącznie zmieniany 1 raz.
- karolas123
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
W dieslu nie zrobisz dźwięku basowego co najwyżej mruczenie na wolnych obrotach i buczenie na wyższych porównywalne do efektu dziurawego tłumika ale nie o to chyba chodzi.
Jedyne co można sensownego w dieslu zrobić to wypolerować końcówke lub jeszcze lepiej zrobić z nierdzewki taką samą zagiętą w dół.
Pozdro
Jedyne co można sensownego w dieslu zrobić to wypolerować końcówke lub jeszcze lepiej zrobić z nierdzewki taką samą zagiętą w dół.
Pozdro
jak chcesz końcówkę prze polerować to tylko w oryginale. Chyba, ze założysz jakąś końcówkę też skierowana w dół. Jeżeli nie będzie skierowana w dół to będzie czarna od sadzy i nie zdążysz polerować, a poza tym cały tył będziesz miał czarny. więc polecam ori prze polerować jak chcesz żeby ładnie wyglądało.
- tokarka606
- Forum Audi 80
Miałem na myśli kwasówkę bo wtedy robisz luterkoMUNIOR pisze:Toć przeca ona w audi jest w originale z nierdzewki i wygięta w dół :mrgreen: to co tu robić? wystarczy polerka i się pieknie swieci <ok>tokarka606 pisze:Jedyne co można sensownego w dieslu zrobić to wypolerować końcówke lub jeszcze lepiej zrobić z nierdzewki taką samą zagiętą w dół.