[1,6 SB ALL] nie odpala jak jest gorący.
[1,6 SB ALL] nie odpala jak jest gorący.
Witam koledzy mam problem. Mój golf II GTD z silnikiem SB nie odpala jak jest rozgrzany. Na zimno jest wszystko ok odpala od strzału ale jak się zagrzeje nie chce za cholerę zapalić. Jaka możne być tego przyczyna? Próbowałem odłączać czujnik temp aby świece się włączały nic to nie zmienia. Co może być problemem proszę o pomoc. <osohozi>
Ostatnio zmieniony 12 cze 2010, 20:38 przez Maras S2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Labiel Sprawdzę to . Słyszałem też opinie że mogą być padnięte czujniki temperatury albo przekaźniki. czy jest to możliwe W silniku który jest taką starą konstrukcją bez żadnego kompa??Labiel pisze:Jak będzie gorący to polej pompę wtryskową zimną wodą. Jeśli po tym zabiegu odpali, to znaczy że pompa wtryskowa siada.Maras S2 pisze:tzn??
Też miałem podobny problem w poprzednim aucie (golf III 1Y). Objawy były takie, że w garażu auto pęknie zapalało, postało z 4 godzinki na mocnym słońcu i już można było pomarzyć o uruchomieniu silnika. Rozrusznik kręcił, ale nie zapalił. Jeździłem po mechanikach z ta usterką to stawiali na pompe, filtr paliwa itd. Wadliwa okazała się kostka stacyjki, wystarczyło delikatnie cofnąć kluczyk żeby silnik zaczął pracować :shock: Pozdro
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
To akurat można łatwo sprawdzić. Jedna osoba przekręca kluczy, a druga słucha czy elektromagnes na pompie wtryskowej pstryka.tomekk666 pisze:eździłem po mechanikach z ta usterką to stawiali na pompe, filtr paliwa itd. Wadliwa okazała się kostka stacyjki, wystarczyło delikatnie cofnąć kluczyk żeby silnik zaczął pracować
https://audi80.pl/80b3-16-tdproblem- ... t32280.htm
Poczytaj w tym poście moją odpowiedź i będziesz miał wszystko jasne i nie szukaj innej przyczyny, bo szkoda czasu.
Poczytaj w tym poście moją odpowiedź i będziesz miał wszystko jasne i nie szukaj innej przyczyny, bo szkoda czasu.
-
- Forum Audi 80
Re: [1,6 SB ALL] nie odpala jak jest gorący.
to oznaka zajechanej pompy wtryskowej jak jest gorąca to traci śisnienieMaras S2 pisze:Witam koledzy mam problem. Mój golf II GTD z silnikiem SB nie odpala jak jest rozgrzany. Na zimno jest wszystko ok odpala od strzału ale jak się zagrzeje nie chce za cholerę zapalić. Jaka możne być tego przyczyna? Próbowałem odłączać czujnik temp aby świece się włączały nic to nie zmienia. Co może być problemem proszę o pomoc. <osohozi>