[B4 Avant] Woda w aucie
-
- Forum Audi 80
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80
witam... mialem dwa powazne problemy z woda: jeden w bagazniku (to odkrylem, ze mam ogromna dziure w nadkolu) a z drugi walcze juz jakis czas i nie moge dojsc ;(... woda wpada mi dosrodka przez pedal hamulca, nie mam pojecia skad sie tam bierze... sprawdzalem kanaly odplywowe i wszystko oki... moze ktos ma podobny problem.....
mam to samo, walczę z tym już ze 3 tygodnie.
1. miałem wodę w bocznych schowkach bagażnika (avant), problem był w złym uszczelnieniu lamp, na lampy założyłem uszczelkę okienną profil D 5-7 mm, złożyłem na pół, trochę silikonu i jest ok, następną sprawą było rozejście się blach w profilu w który wchodzą rury od mocowania zderzaka, guma w płynie i jest ok.
2. przód, jest gorzej: linka do otwierania maski - uszczelniona
skrzynka bezpieczników - uszczelniona (na wszelki wypadek)
obudowa filtra pyłkowego - uszczelniona
szyberdach, przy dużych opadach odprowadzenia nie dawały rady, gdy samochód stał pod lekkim kątem woda dostawała się między obudowę szyberdachu a podsufitkę i lało się po przednim słupku od strony pasażera, uszczelniłem
wczoraj wyczyściłem i przykleiłem uszczelkę do przedniej szyby i czekam na opady deszczu, lanie wody po aucie nie wiele pokazywało a robiłem to bardzo długo i delikatnym strumieniem z węża żeby nie odbijało wody.
Dodam, że wszystkie odpływy mam drożne, a szlak mnie trafia, bo teść ma takie samo audi tylko w sedanie i ma sucho!!!
Życzę powodzenia i cierpliwości w lokalizacji i uszczelnianiu auta.
1. miałem wodę w bocznych schowkach bagażnika (avant), problem był w złym uszczelnieniu lamp, na lampy założyłem uszczelkę okienną profil D 5-7 mm, złożyłem na pół, trochę silikonu i jest ok, następną sprawą było rozejście się blach w profilu w który wchodzą rury od mocowania zderzaka, guma w płynie i jest ok.
2. przód, jest gorzej: linka do otwierania maski - uszczelniona
skrzynka bezpieczników - uszczelniona (na wszelki wypadek)
obudowa filtra pyłkowego - uszczelniona
szyberdach, przy dużych opadach odprowadzenia nie dawały rady, gdy samochód stał pod lekkim kątem woda dostawała się między obudowę szyberdachu a podsufitkę i lało się po przednim słupku od strony pasażera, uszczelniłem
wczoraj wyczyściłem i przykleiłem uszczelkę do przedniej szyby i czekam na opady deszczu, lanie wody po aucie nie wiele pokazywało a robiłem to bardzo długo i delikatnym strumieniem z węża żeby nie odbijało wody.
Dodam, że wszystkie odpływy mam drożne, a szlak mnie trafia, bo teść ma takie samo audi tylko w sedanie i ma sucho!!!
Życzę powodzenia i cierpliwości w lokalizacji i uszczelnianiu auta.