Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Diesel modele grupy VAG]Sygnał alternator komputer

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Stan.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Diesel modele grupy VAG]Sygnał alternator komputer

Post autor: Stan. » 13 cze 2010, 12:52

Ostatnio natknąłem się na na przerwę w instalacji Skody Oktawia z silnikiem ASV.Sprawdziłem że jedna strona przewodu idzie do alternatora do końcówki DF(67).Drugą końcówkę trudno mi było zlokalizować fizycznie w związku z czym sięgnąłem po schematy, okazało się że druga strona przewodu idzie do głównego sterownika w samochodzie. Korzystałem ze schematów jakie znajdują się w Tolerance Data i tam również znajduje się taka informacja,,funkcja sygnału prądnicy- sterownik rejestruje napięcie wyjściowe prądnicy i określa tym samym warunki ładowania". Jednak z tego co się orientuję to regulator napięcia alternatora znajduje się na obudowie alternatora i to on właśnie określa warunki ładowania akumulatora.Zastanawiam się do czego ten sygnał z alternatora jest używany.Prześledziłem kilka schematów instalacji silników diesla i w większości z nich połączenie to jest takie same.
Samochód wcześniej był w naprawie (szarpanie i dławienie się przy określonych obrotach) i tej przerwy w instalacji nie było.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl