Witam.Mam pytanie-gdzie znajduje się czujnik odpowiedzialny za uruchomianie
wentylatorów gdy temperatura jest za duża i przy jakiej temp.powinny się włączyć?
[1.9TDI 1Z 92r.] Czujnik wentylatora
[1.9TDI 1Z 92r.] Czujnik wentylatora
Ostatnio zmieniony 12 cze 2010, 22:43 przez lolo2325, łącznie zmieniany 2 razy.
- tokarka606
- Forum Audi 80
- kermit1978
- Forum Audi 80
U mnie jest podobny objaw, wiatraki się kręcą tylko wtedy kiedy załączam klimę. Jeszcze nigdy nie włączyły się samoczynnie po nagrzaniu silnika.
- Z tym że u mnie w czasie jazdy temperatura waha się w granicach 85 stopni. Czasem w korku to delikatnie przekroczy albo prawie na równo wskazuje 90 stopni nawet w ciągu ostatniego tygodnia kiedy to było upalnie.
Silniczek nie bierze oleju, płyn chłodniczy w normie. Czy to normalne że w takim upale jak był do wczoraj wskażnik temperatury nie przekroczył grubo 90 stopni, a może żle wskazuje?
Czy też waszym zdaniem nie mam powodów do zmartwień?
- Z tym że u mnie w czasie jazdy temperatura waha się w granicach 85 stopni. Czasem w korku to delikatnie przekroczy albo prawie na równo wskazuje 90 stopni nawet w ciągu ostatniego tygodnia kiedy to było upalnie.
Silniczek nie bierze oleju, płyn chłodniczy w normie. Czy to normalne że w takim upale jak był do wczoraj wskażnik temperatury nie przekroczył grubo 90 stopni, a może żle wskazuje?
Czy też waszym zdaniem nie mam powodów do zmartwień?