[All] Modyfikacje - jakie amory i sprezyny do cabrio
[All] Modyfikacje - jakie amory i sprezyny do cabrio
witam,chcialbym wymienic u siebie zawieszenie(amory,sprezyny)czy mozecie mi doradzic jakie kupic?oczywiscie obnizone.Kola mam borbety 7J 17" opony letnia 215,zima 225.Dokladnie jekiej firmy i ile obnizone. <ok>
Ostatnio zmieniony 07 cze 2011, 13:32 przez gino9, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli chcesz kupić używane zawieszenie, to nie masz za bardzo wyboru szukaj na aukcjach i w razie czego zapytaj kogoś czy warto. Jak nowe to też wstaw linki. Komfortowo można jeździć na zawieszeniu nie niższym niż 40mm od serii. Poniżej zaczyna się już kombinacja przy parkowaniu, wjazdazdach i zjazdach, krawężnikach itd. Poza tym przy -40mm amory nie muszą być aż tak twarde jak przy -80mm
[ Dodano: 2010-06-09, 15:25 ]
Koła masz wąskie, ET prawdopodobnie 30, więc możesz dowolnie obniżać bez strachu przed obcieraniem. Jednak po obniżeniu raczej czeka Cię montaż dystansów, lub zmiana felg, by jakoś to wyglądało.
[ Dodano: 2010-06-09, 15:25 ]
Koła masz wąskie, ET prawdopodobnie 30, więc możesz dowolnie obniżać bez strachu przed obcieraniem. Jednak po obniżeniu raczej czeka Cię montaż dystansów, lub zmiana felg, by jakoś to wyglądało.
pawcyk, tak jesli jest napisane 35/35 to autko pójdzie w dół o ok.3,5cm.Ale różnie to bywa.Zależy od ciężary silnika itp.Do tego tył masz jeszcze z regulacją i kilka cm.Do -40mm można wkładać sportowe sprężyny do ori amorków ale dla mnie nie ma to sensu.Lepiej kupić od razu cały kit czyli sprężyny obniżające i amorki o skróconym skoku.Wtedy będzie to miało ręce i nogi i będzie ze sobą współgrać.
Kolczat, przychylę się do Twojej wypowiedzi.Polecam Mtsa.Jest tani,sprawdzony i w miarę dobry. Ja na nim już troszkę śmigam i nie narzekam.
Kolczat, przychylę się do Twojej wypowiedzi.Polecam Mtsa.Jest tani,sprawdzony i w miarę dobry. Ja na nim już troszkę śmigam i nie narzekam.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
ale teraz piszesz o springach z mts'a a ja pisalem o amorach z mts'a, springow nie polecam, lepiej kupic uzywke jakiegos H&R KONI badz cos naprawde znanego, za to na amorach mozesz przyoszczedzic wlasnie mts'em bo badz co badz za amor o skroconym skoku nie chca wiele, a ludzie nie narzekaja oprocz luk448, jezdzi na nich jeszcze meir takze jakbym nie mial okazji do kupienia to bralbym mts'ypawcyk pisze:Kolczat, o ile te MTS opuszczą, na stronie pisze, że 35/35 tzn że o 3,5cm?