[b4 ABC AvantQ] klocki hamulcowe przód
[b4 ABC AvantQ] klocki hamulcowe przód
pytanie-czy ktoś na forum kupował ori klocki do swojej furmanki? czy opłaca się zapłacić za nie(460zł) 2 razy więcej niż w intercars (220 Ferrodo)?
pozdro
pozdro
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
- hakanos007
- Forum Audi 80
co do ate i boscha to mam już naprawde mieszane uczucia!!!
miałem u siebie nacinane tarcze ate i klocki dedykowane do tych tarcz(również ate)..i wielkiej rewelacji nie widziałem a do tego strasznie piszczało..
tarcze zostały a klocki wymieniłem na boscha ..ku mojemy zdziwieniu pare dni temu podczas robienia zawiechy rozebrałem hamulce i z prawej strony klocek najprawdopodobniej musiał się jakoś zapiec albo nie wiem co się z nim stało....efekt był taki że w prawie nowym klocku okładzina się oderwała do połowy a blacha wygieła się jak banan
miałem u siebie nacinane tarcze ate i klocki dedykowane do tych tarcz(również ate)..i wielkiej rewelacji nie widziałem a do tego strasznie piszczało..
tarcze zostały a klocki wymieniłem na boscha ..ku mojemy zdziwieniu pare dni temu podczas robienia zawiechy rozebrałem hamulce i z prawej strony klocek najprawdopodobniej musiał się jakoś zapiec albo nie wiem co się z nim stało....efekt był taki że w prawie nowym klocku okładzina się oderwała do połowy a blacha wygieła się jak banan
- hakanos007
- Forum Audi 80
Ja mogę polecić komplet tarcze OTTO Zimmermana + klocki Zimmermana, albo Tarcze zimermana + klocki ferrodo, nie ma żadnego piszczenia i pylenie jest w normie, choć ferodo troszkę sie szybciej będa ścierały ale za to hamulce żyleta i cena do jakości super, chamulce u mnie nie mają lekko więc mogę je polecić z czystym sumieniem, są tańsze niż ATE. Słyszałem też też że TRW sa dobre ale tylko słyszałem nigdy ich nie miałem zamontowanych. Pozdro
Witam Zmieniałem kiedyś tarcze i klocki w swojej Audi,no i oczywiście napaliłem się na najlepsze możliwe zarówno tarcze i klocki.Niestety po przejechaniu 1000 km,coś zaczęło bić kierownicą przy hamowaniu.Myślałem,że to coś w zawieszeniu bo przecież taki dobry zestaw hamulców kupiłem.Pojechałem do znajomego na stację diagnostyczną a tam ....dowiedziałem się że mam obydwie tarcze krzywe i maja bicie.Dociekałem przyczyny i dowiedziałem się, że tarcze kupiłem super, ale klocki do nich stanowczo za twarde.Ponoć podczas hamowania rozgrzewają tarcze prawie do czerwoności.Rada specjalisty była taka. Tarcze dobrej firmy a klocki do tego niezbyt twarde,żeby zużywały się w ciągu ok 20 tyś km.Nie będzie wówczas problemu z przegrzewaniem i krzywieniem się tarcz, a hamulce będą ok. Pozdrawiam.
- tokarka606
- Forum Audi 80