[80 b4 1z] cieknaca pompa na korpusie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Były dwa rodzaje pomp.Do lutego 1994roku z nastawnikiem potencjometrycznym ,łatwo poznać bo przelew na górze dekielka .OD MARCA 1994 z nastawnikiem indukcyjnym ,przelew z tyłu dekielka .piotr1269 pisze:ja potrzebuje pompę do 80 silnik 1z 1,9,tdi
to ustroistwo które daje info dla kompa o położeniu pierścienia dawkującego w pompie.Po czyszczeniu nastawnika trzeba to ustawić i to dość dokładnie ,a można to zrobić podłączając pod kompa z vagiem .piotr1269 pisze:i co to jest rsw
No niestety ,kąt wtrysku trzeba ustawić bo nie ma szansy żeby po wyciągnięciu pompy i włożeniu drugiej trafić idealnie tak jak byłopiotr1269 pisze:i czy jak bym przełożył pompę to już nic nie trzeba ustawiać
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
No to niestety kiszka ,choć dół pompy jest taki sam to twój komp nie bedzie "gadał" z nastawnikiem indukcyjnym bo ma zupełnie inną zasedę dzialania niż twój nastawnik potencjometryczny .Ja na twoim miejscu poszukałbym uszczelki ,jak tam u ciebie nie ma to tu u nas na pewno mozna kupic ,poproś kogoś niech ci kupi i jak masz troche zdolności manualnych to wymienisz sam .Gdzieś na forum jest fotoporada jak to zrobićpiotr1269 pisze:moja pompa ma przelew z gory