[b4 1.9tdi 1Z] wymiana płynu do wspomagania
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9tdi 1Z] wymiana płynu do wspomagania
witam.panowie mam zamiar jutro wymienić płyn do wspomagania.wydaje mi się że od nowości nie był ruszany a na pewno przez ostatnie 4,5 roku odkąd jeżdżę tym samochodem.proszę o informację dotyczącą wymiany płynu tzn czy odkręcamy tą śrubę którą zaznaczyłem na zdjęciu i wtedy wąż odejdzie od pompy?? czy są tak jakieś podkładki,uszczelki które podczas wymiany powinny też zostać zmienione na nowe?? co do płynu to czy polecacie coś innego oprócz Febi M6162??
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Łukasz tak odkręcasz tę śrubę którą zaznaczyłeś i płyn schodzi, najlepiej auto postaw na kobyłkach po odkręceniu śruby i spuszczeniu płynu pokręć kierą w tą i z powrotem aby wszystko zeszło oczywiście na nieuruchomionym motorze, co do podkładek pod śrubę zaopatrz się najlepiej w nowe stare się już wysłużyły miedziane nie pamiętam, ale jak poczekasz do wieczora to napiszę Ci jaki mają rozmiar, odpowietrzasz tak samo auto na kobyłkach i kręcisz, płyn jak najbardziej Febi M6162 buteleczka wystarczy.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Załóż stare ja już parę razy zmieniałem w dwóch autkach i wszystko na stare podkładki uszczelniająca co do samej wymiany przednie koła do góry i jak już odkręcisz przewód kręcisz kołami w lewo i w prawo wtedy wszystki płyn powiedzmy zleci skręcasz przewód wlewasz płyn i obracasz kołami żeby sie odpowietrzył układ i tyle
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
tak pomahaj ze 20razy w lewo i prawo do oporu i powinno być ok i najlepiej podnieś cały przód do góry <ok> tu masz dobry temat http://forum.vw-passat.pl/showthread.ph ... kierownicy
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80