[b3 2.0 AAD] Modyfikacje - swap silnika - teoria
[b3 2.0 AAD] Modyfikacje - swap silnika - teoria
Mam silnik z 90 roku 2,0 115 KM na jaki silnik z turbo mógłbym zamienić żeby pasował do mojej Audi ?
Ostatnio zmieniony 07 cze 2011, 13:09 przez crystal, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [b3 2,0 AAD] Swap silnika
kolego prawie każdy da się włozyć, ale żaden plug&play, wszystko wiaże się to z nakładem finansowym. nie mając z 4-5 tys nie ma się co za to zabierać, a jak dodatkowo chcesz zlecić to komuś to jeszcze więcej kasy trzebacrystal pisze:Mam silnik z 90 roku 2,0 115 KM na jaki silnik z turbo mógłbym zamienić żeby pasował do mojej Audi ?
baa, sam obecnie szukam sobie silnika na swap [VP 110km or 130PD], to powiem ze tragedia w normalnych pieniadzach, to wszystko zdekompletowane, a gdy juz sie znajdzie jako taki komlpet bez skrzynii[z wiazka&ecu] to 3000zl + , zdarzaja sie i ze skrzynia za 3000zl ale na drugim koncu polski odemnie ;/
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Pozwolę się podczepić pod temat, żeby nie zaśmiecać nowym tematem :mrgreen: . Otóż w przeszukiwaniu stron allegro odnalazłem "cosik" takiego: http://moto.allegro.pl/item1053341330_v ... _nowy.html
Nie ukrywam, że to jest dla mnie mały zonk. No bo żeby można było kupić do B3 jeszcze nowy silnik i to za 1500zł? Czy to nie jest jakaś podpucha? Wizualnie coś mi się to widzi na jakąś "chińską" część zamienną... bardzo dużą część zamienną :lol: . Choć kiedyś trafiłem na stronę gdzie firma audi wyprzedawała części z magazynów do naszych niuniek. No ale tam sama skrzynia kosztowała około €4000,00, a alternator €250,00.
Nie ukrywam, że to jest dla mnie mały zonk. No bo żeby można było kupić do B3 jeszcze nowy silnik i to za 1500zł? Czy to nie jest jakaś podpucha? Wizualnie coś mi się to widzi na jakąś "chińską" część zamienną... bardzo dużą część zamienną :lol: . Choć kiedyś trafiłem na stronę gdzie firma audi wyprzedawała części z magazynów do naszych niuniek. No ale tam sama skrzynia kosztowała około €4000,00, a alternator €250,00.
- Piotr_Audi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ten silnik nie wygląda na taki jak był montowany w Audi 80, inna konstrukcja bloku, pompa wody napędzana paskiem rozrządu, termostat montowany z boku, wlew oleju w drugim końcu silnika.Patrique pisze:Wizualnie coś mi się to widzi na jakąś "chińską" część zamienną... bardzo dużą część zamienną
Swoją drogą ciekawe co to za silnik po późniejsze (po 95') 1.8 miały 20 zaworową głowicę...
Można zapytać sprzedawce o oznaczenia tego silnika i wpisać w bazie silników na http://www.audiklub.org/silniki.html