Witam,
po przejechaniu kilku kilometrów (25 km dojeżdżam do pracy) nie sposób dotknąć nakrętek na łożyskach kół przednich, również felgi nagrzewają się do wysokich temperatur. Nie ma przy tym jakiegoś wycia, chrobotania więc myślę, że nie są to łożyska ale mogę się mylić. Jak sobie poradzić i od czego zacząć?
[80 B3 1.8S] grzeją się felgi
Dziękuję za sugestie, sprawdzałem - mam popękane gumki na cylinderkach - reperaturka na jedną stronę kosztuje u mnie 25 zł więc naprawę muszę przesunąć do 02.07 (wypłata) na szczęście to tylko dwa dni robocze a w weekend pozostaje FORUM AUDI 80 i ewentualnie TV
[ Dodano: 2007-06-27, 22:46 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy do smarowania tłoczków i innych elementów ruchomych stosuje się ŁT-43 czy jest jakiś specjalny smar?? Chciałbym naprawić a nie zepsuć :mrgreen: :lol:
[ Dodano: 2007-06-27, 22:46 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy do smarowania tłoczków i innych elementów ruchomych stosuje się ŁT-43 czy jest jakiś specjalny smar?? Chciałbym naprawić a nie zepsuć :mrgreen: :lol:
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Smar w tym przypadku powinien byc obojętny dla gumy, czyli jakiś z rodzaju silikonowych do napraw zacisków. Polecam ATE PLASTILUBE ok 15 zł.Robi pisze:am jeszcze jedno pytanie. Czy do smarowania tłoczków i innych elementów ruchomych stosuje się ŁT-43 czy jest jakiś specjalny smar?? Chciałbym naprawić a nie zepsuć :mrgreen:
Po rozebraniu hamowników wyjmij tłoczki i wyczyść je dobrze. Jeżeli są na nich ogniska korozji to je wymień bo obczyszczenie nic nie da - pozostaną wżery, które znów zkorodują. Przy składaniu załóż nowe gumki, a na koniec dobrze odpowietrz. Nie zapomnij wyjąć i dobrze obczyścić i przesmarować tulejek z gumką i sprężynką.