[b4 ABK]wslaźnik temperatury.czy dobrze wskazuje?
Witam, też poniekąd podłącze się pod temat. Też miałem problem ze wskazaniem temp na blacie, wymieniłem czujnik na wyrób firmy hart(z tym, że hart to chyba tylko pudełka robi) i wskazówka na blacie nie osiąga nawet 90 stopni. Po przejechaniu jakiś 5km wchodzi na tą kreskę, która jest między tymi "gęstymi" kreskami od 50stopni a tą od 90. I teraz co polecacie, kupić inny czujnik(jak tak to jakiej firmy polecacie, które nie okłamują) czy szukać na szrocie jakiś sprawny ori?
- killer0123
- Forum Audi 80
szukaj oryginalnego używanego
ja także miałem zabawę z tym czujnikiem, kupowałem nowe zamienniki i jeden pokazywał 110 st C i migała kontrolka o za wysokiej temperaturze, a na innych nie było nawet 70st C.
Kupiłem używkę i teraz jest OK.
P.S. na allegro są w sprzedaży czujniki helli i podobno one działają dobrze cena około 50zł.
ja także miałem zabawę z tym czujnikiem, kupowałem nowe zamienniki i jeden pokazywał 110 st C i migała kontrolka o za wysokiej temperaturze, a na innych nie było nawet 70st C.
P.S. na allegro są w sprzedaży czujniki helli i podobno one działają dobrze cena około 50zł.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Kolega dobrze mówi, ja też tak miałem tylko, że kupiłem 1 nowy czujnik (zamiennik) i który od początku źle wskazywał, potem kupiłem ori używkę na szrocie i jest ok do tej pory.killer0123 pisze:szukaj oryginalnego używanego
temat stary ale sie udziele
pierwsza sprawa czy masz klime czujniki byly 2 i 3 piny ja u siebie mialem ori ale co z tego jak zalaczalo mi wiatraki przy 102 stopniach wskazania na liczniku i wagu identyczne okaqzalo sie ze stary czujnik byl dwu biegowy i to byl powód zmienilem na jedno biegowy i teraz nie dochodzi temp do 100 bodajrze przy 95 zbija ja juz
wiec warto sprawdzic
pierwsza sprawa czy masz klime czujniki byly 2 i 3 piny ja u siebie mialem ori ale co z tego jak zalaczalo mi wiatraki przy 102 stopniach wskazania na liczniku i wagu identyczne okaqzalo sie ze stary czujnik byl dwu biegowy i to byl powód zmienilem na jedno biegowy i teraz nie dochodzi temp do 100 bodajrze przy 95 zbija ja juz
wiec warto sprawdzic
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z