Witam!
Szukałem,nie znalazłem.
Posiadam Audi 80 B4 ABK 1995r. W sobotę nabiłem klimę,wcześniej miałem uszkodzoną sprężarkę - wymieniona na nową (używaną). Moje pytanie brzmi, czy gdzieś pod samochodem powinna mi kapać woda - po użyciu klimy?
W A6 rodziców cieknie jak oszalała w ciepłe dni. W moim ani kropelki nigdzie nie skapło. Nie wiem czy to normalne w 80 czy może coś mam zatkane (rozwalone).
I jeszcze jedno, czy przy załączeniu sprężarki pojwawia wam się dość głośna jej praca?I autko staje się jakby mułowate. W nowszej A6 98r nie ma praktycznie żadnej różnicy czy sprężarka pracuje czy nie,lekko inna praca silnika.
Pozdrawiam wszystkich
[b4 ABK] Skraplanie klimatyzacji?
[b4 ABK] Skraplanie klimatyzacji?
Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, 23:28 przez piter-eg, łącznie zmieniany 1 raz.
bardzo słabo szukałeś. oto dowód https://audi80.pl/80-b4-woda-kapie-j ... t31171.htmPosiadam Audi 80 B4 ABK 1995r. W sobotę nabiłem klimę,wcześniej miałem uszkodzoną sprężarkę - wymieniona na nową (używaną). Moje pytanie brzmi, czy gdzieś pod samochodem powinna mi kapać woda - po użyciu klimy?
W A6 rodziców cieknie jak oszalała w ciepłe dni. W moim ani kropelki nigdzie nie skapło. Nie wiem czy to normalne w 80 czy może coś mam zatkane (rozwalone).
wielkiej różnicy nie powinno być.piter-eg pisze:I jeszcze jedno, czy przy załączeniu sprężarki pojwawia wam się dość głośna jej praca?I autko staje się jakby mułowate. W nowszej A6 98r nie ma praktycznie żadnej różnicy czy sprężarka pracuje czy nie,lekko inna praca silnika.
- tokarka606
- Forum Audi 80
W zasadzie to jej nie słychać.piter-eg pisze:czy przy załączeniu sprężarki pojwawia wam się dość głośna jej praca?
ABK na pewno odczuje,moje odczuwa trochę.Najlepiej jechać na dwójce tak 20-30km/h z jednostajną prędkością i włączyć klimę ,wtedy wyraźnie czuć szarpnięcie kiedy się załączy.I jest to prawidłowy objaw,że sprężarka pompuje.piter-eg pisze:autko staje się jakby mułowate
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nie ,podejrzewam że "nowa"używana spręzarka nie jest w najlepszej kondycjipiter-eg pisze:I jeszcze jedno, czy przy załączeniu sprężarki pojwawia wam się dość głośna jej praca?
No klima trochę ociąża silnik ,nie na darmo pali te 2 litry wiecej na klimiepiter-eg pisze:I autko staje się jakby mułowate.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Sprężarka Ci się zaciera, bo też tak miałem. Autko mułem się wtedy staje niesamowitym. Pojeździsz tak może miesiąc, rok, 2 tygodnie i nie wiadomo kiedy się posypie. Wtedy to już tylko dym i zapach spalenizny. Ja już 2'gą taką kupiłem i niestety znów muszę szukać kolejnej nie zajechanej.piter-eg pisze:I jeszcze jedno, czy przy załączeniu sprężarki pojwawia wam się dość głośna jej praca?I autko staje się jakby mułowate. W nowszej A6 98r nie ma praktycznie żadnej różnicy czy sprężarka pracuje czy nie,lekko inna praca silnika.