[b4 ABT/all] co to za lampka?
Przez tę czerwoną izolacje wygląda to na mała rzeźbe, ale kolory kabli w oryginale... jeżeli świeci ona po włączeniu świateł mijania, a tak wygląda po kolorach kabli to jest to kontrolka świateł mijania... Nie wiem, co masz za licznik, ale zazwyczaj ikonką od świateł mijania jest ikonka na środku obok ikonki ładowania akumulatora, więc penie tam masz dziure na tę oprawke <wodka>
Przepraszam, drobna pomyłka, a więc czas na korekte... Jak włączysz zapłon to ma ona świecić, dopiero po zapaleniu świateł mijania ( krótkich ) ma ona zgasnąć... Jeżeli tak bedzie, to jest to kontrolka świateł mijania dorabiana przez kogoś <ok> Więc wsadzasz w dziure w liczniku, która odpowiada kontrolce świateł mijania i będzie komplet w całości <wodka>maciek12 pisze:jeżeli świeci ona po włączeniu świateł mijania, a tak wygląda po kolorach kabli to jest to kontrolka świateł mijania
A jeżeli ją ktoś dorobił w taki rzeźniczy sposób, to wiadome, że z osobna ją trzeba wkłądać i wyjmować, co nie MIODEK?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
A nie masz poduszki powietrznej? Jeśli masz to czy zapala się Ci kontrolka od niej po włączeniu zapłonu?
Z tego co pamiętam to chyba w ten sposób jest podłączona kontrolka poduszki
Jeszcze w podobny sposób jest podłączana kontrolka działania kierunkowskazów w przyczepce (jeśli się posiada fabrycznie montowany hak).
Z tego co pamiętam to chyba w ten sposób jest podłączona kontrolka poduszki
Jeszcze w podobny sposób jest podłączana kontrolka działania kierunkowskazów w przyczepce (jeśli się posiada fabrycznie montowany hak).
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
maciek12 pisze:Przepraszam, drobna pomyłka, a więc czas na korekte... Jak włączysz zapłon to ma ona świecić, dopiero po zapaleniu świateł mijania ( krótkich ) ma ona zgasnąć... Jeżeli tak bedzie, to jest to kontrolka świateł mijania dorabiana przez kogoś <ok> Więc wsadzasz w dziure w liczniku, która odpowiada kontrolce świateł mijania i będzie komplet w całości <wodka>maciek12 pisze:jeżeli świeci ona po włączeniu świateł mijania, a tak wygląda po kolorach kabli to jest to kontrolka świateł mijania
A jeżeli ją ktoś dorobił w taki rzeźniczy sposób, to wiadome, że z osobna ją trzeba wkłądać i wyjmować, co nie MIODEK?
To ja powiem inaczej bo mam to.
Kiedy właczysz czy wyłaczysz zapłon nic nie zmienia. To świeci razem z włacznikiem świateł i zapłonem i to jest tak
Bez zapłonu świeci na postojówkach i krótkich.
Z zapłonem świeci tylko na postojówkach.
A co najważniejszego jest to instalacja ORI. W mojej B4 z 91r.
- michal197609
- Forum Audi 80
U mnie poprzedni właściciel wyjął w ten sposób kontrolkę od poduchy, żebym jej nie widział w zegarach. Oczywiście po przekręceniu kluczyka i zapłonie cały czas świeciła. Włożyłem na miejsce w zegarach i po usunięciu błędów z kompa świeci tylko po przekręceniu kluczyka, po odpaleniu po paru sekundach gaśnie. A w ogóle to świeci Ci kontrolka Airbagu?
Re: [b4 ABT/all] co to za lampka?
A kolego masz u siebie hak?bo jak tak to na 100%jest to zarówka która musi być wepchnieta w ten tunel z symbolem haka(ta tulejka plastykowa gdzie wchodzi ta żaróweczka jest obok manetki do kierunkowskazów na desce rozdzielczej)wiem bo u mnie tak jestklife pisze:Uzupelnialem oswietlenie w zegarach i znalazlem taka oto zaroweczke idaca jakby z orginalnej wiazki ale za cholere nie wiem gdzie ona ma byc.
[url=http://images43.fotosik.pl/306/32559eccf6871156med.jpg]Obrazek[/URL]