[B4 ABT 2.0 ] Luz w maglownicy.
-
- Forum Audi 80
[B4 ABT 2.0 ] Luz w maglownicy.
Witam panowie pomocy mam pytanko czy sam mogę coś zrobić w maglownicy otóż jak ruszam kołem to słychać dziwne stuksnie gdzieś na drążku który wychodzi z maglownicy i jest na nim osłona gumowa czy tam może być jakiś luz i jak go ewentualnie usunąć?
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
A ja mam takie pytanko. Poprzedni właściciel stwierdzając mylnie, że ma luz na maglownicy dokręcił tą śrubę do kasowania luzu. Teraz kiedy ja zrobiłem "porządek" z przegubami kulowymi nie odczuwam żadnego luzu. Jedak odnoszę wrażenie że kierownica chodzi trochę ciężko. Czy może to spowodować przedwczesne zużycie maglownicy? O ile ewentualnie mogę wykręcić tą śrubę... żeby mi się przekładnia nie rozsypała :mrgreen: (Moja wersja jest ze wspomaganiem 1.8B, PM, AKM, 1989)
Ja w B4 2.0 dostałem się bez problemu... Wiele dokręcać/ popuszczać nietrzeba... W moim wypadku ktoś o wcześniej skręcił, że auto było czułe na każde drgnięcie... popuściłem może ze 20 stopni i jest miodzioM@rcus pisze:A mam pytanie coby dokręcić tą śrubę w maglownicy trzeba ściągać serwo? ta klapka jest w ciężko dostępnym miejscu, macie jakieś motywy by się tam dostać bez odkręcania serwa?
-
- Forum Audi 80