Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ABT PB+LPG] Przerywa na gazie

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Pretor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 ABT PB+LPG] Przerywa na gazie

Post autor: Pretor » 15 mar 2010, 19:56

Przeszukałem podobne tematy, jednak akurat typowo mojej usterki nie znalazłem. Wiele osób pisze, że przerywa im na benzynie albo na benzynie i gazie albo temu podobne. U mnie problemy występują tylko na gazie, na benzynie silnik chodzi jak szwajcarski zegarek. Na gazie silnik zaczyna wariować dopiero gdy się rozgrzeje (ok 90st.) - przerywa, słabo wchodzi na obroty, brak mocy itp. Na zimnym silniku takich objawów nie ma.
Zastanawiałem się, czy pomogła by regulacja gazu. Być może instalacja uległa rozregulowaniu i mieszanka jest zbyt uboga albo zbyt bogata. Czy spotkał się ktoś z podobnymi objawami?

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 15 mar 2010, 20:12

NA pocztek regulacja LPG, kiedy były wymieniane swiece,przewody i kopulka

Pretor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Pretor » 15 mar 2010, 20:55

Od kiedy mam, czyli około roku, nie było nic z układu zapłonowego wymieniane. Ale to chyba nie jest wina zapłonu, skoro na benzynie chodzi bezproblemowo.

[ Dodano: 2010-03-16, 16:45 ]
Zauważyłem też wysokie spalanie benzyny :/ Poczytałem trochę i dochodzę do kolejnego wniosku, że może to być sonda lambda albo czujnik halla :/ Odkręcę świece i sprawdzę, czy nie są okopcone. Ehh tyle tych możliwości usterek, że aż nie wiadomo za co się zabrać :-(

Awatar użytkownika
KubuuS
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KubuuS » 23 cze 2010, 19:16

Witam, mam bardzo podobny problem z tym że u mnie dzieje się tak w ciepłe dni najczęściej, gdy jest chłodniej to sporadycznie. Na benzynie jest wszystko ok, tylko na gazie i dziwne jest również to że gdy jak auto zgaszę i za chwilę zapale(odrazu) to jest ok, ale po jakimś czasie znowu brak mocy niskie obroty itp... Co to może być, byłem na ustawieniu gazu ale nic nie pomogło, co najgorsze że aby podłączyć moje autko pod komputer u gazowników trzeba je zgasić, a co za tym idzie po odpaleniu wszystko jest dobrze?? Proszę o pomoc :-?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl