Witam wszystkich.Mam pytanko-w związku z przekładką audi 80 z anglika mam spory problem.Wszystkie mechaniczne rzeczy juz porobiłem i została mi sama elektryka.I tu pojawia się mój problem!ile by kosztowało u elektryka zamontowanie nowej instalacji(1.9 tdi 1z 1995 rok auta)nowej w sensie poskładanej z tej starej-porozpinałem te kości potem je niby poskładalem ale nic nie działa plus do tego cześć kabli drobnych musiałem poucinać bo się bardzo poplątały :-x będzie się dało jeszcze to poskładać?ile za to skasuje elektryk\elektronik jak to zrobi?z góry dzięki jak ktoś odpowie
p.s jak by na tym forum był jakiś elektryk co się na co dzień tym zajmuje to proszę o info na priw dzieks
[1.9 tdi 1z]nowa instalacja elektryczna
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Po pierwsze to nie ten dział ,jest dział elektryka na takie tematy.A co do tematu :roll: No napytałeś sobie biedy tnąc tą instalację bo teraz nawet fachowiec będzie miał problem jak zacznie sztukować te pocięte przewody ,o kosztach już nie wspomnę bo wiadomo że im więcej poświęconego czasu tym większe kosztylukasz56 pisze:ile by kosztowało u elektryka zamontowanie nowej instalacji(1.9 tdi 1z 1995 rok auta)nowej w sensie poskładanej z tej starej-porozpinałem te kości potem je niby poskładalem ale nic nie działa plus do tego cześć kabli drobnych musiałem poucinać bo się bardzo poplątały :-x będzie się dało jeszcze to poskładać?ile za to skasuje elektryk\elektronik jak to zrobi?
jak uciąłeś kable to zapomnij o prawidłowym złożeniu tego, kolory się powtarzają więc często jest to totolotek a jak ktoś ma schemat to żeby do wszystkiego dojść musi się nieźle namęczyć jedynie jak dwa kabelki idą w oddzielnej wiązce (np. do czujnika) to można w miarę szybko naprawić
a jak się przedłuża kable to robi się oddzielnie każdy kabelek i nie tnie kolejnego zanim nie zrobi się poprzedniego, chyba wiadomo dlaczego
raczej będziesz musiał szukać drugiej instalacji bo robota nie warta tych pieniędzy co w to włożysz
a jak się przedłuża kable to robi się oddzielnie każdy kabelek i nie tnie kolejnego zanim nie zrobi się poprzedniego, chyba wiadomo dlaczego
raczej będziesz musiał szukać drugiej instalacji bo robota nie warta tych pieniędzy co w to włożysz
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ja bym proponował załatwić całą niepociętą instalację, wyjdzie sporo taniej niż zapłacić jakiemuś dobremu fachowcowi.
Posprawdzaj wszystko od początku, może nie przykręciłeś jakiejś masy czy zapomniałeś o jakimś kablu.
Znajdź w okolicy ludzi którzy zajmują się przekładkami, oni powinni wiedzieć co i jak.
Ja kilka dni temu pomagałem przekładać Passata B5 z 99', zajmowałem się głównie elektryką i tylko zapomniałem dobrze docisnąć kostkę pompy paliwa, ale szybko zlokalizowałem usterkę.
BTW. Czy opłacało się Ci przekładać Audi 80? Chyba że naprawdę tanio je kupiłeś.
Posprawdzaj wszystko od początku, może nie przykręciłeś jakiejś masy czy zapomniałeś o jakimś kablu.
Znajdź w okolicy ludzi którzy zajmują się przekładkami, oni powinni wiedzieć co i jak.
Ja kilka dni temu pomagałem przekładać Passata B5 z 99', zajmowałem się głównie elektryką i tylko zapomniałem dobrze docisnąć kostkę pompy paliwa, ale szybko zlokalizowałem usterkę.
BTW. Czy opłacało się Ci przekładać Audi 80? Chyba że naprawdę tanio je kupiłeś.