[ALL] wycierająca sie kierownica.
[ALL] wycierająca sie kierownica.
Witam Panowie. Co poradzilibyscie na wycierającą sie kierownice? Myslalem o zalozeniu skóry w jakimś profesjonalnym warsztacie. Jesli ktos cos wie o jakims takim zakladzie w okolica Kraka, to prosilbym o podzielenie sie informacja. Pozdrawiam :lol:
Witam.
Obszywałem kidyś kierownice i musze przyznać że plery mnie nawalały. Bawiłem się z tym jakieś cztery godziny. Efekt był średni. Moja kiera też się sypie i myśle o zmianie na S-line. Obszycie kosztuje 150-200 pln. np. w firmie LTS w Tarnowskich Górach, jest też jakaś inna firma, reklamują sie na swojej stronie. Używana kiera S-line na allegro 350 pln orginalnie obszywana czarną skórą dla mnie bomba.
Pozdrawiam.
Obszywałem kidyś kierownice i musze przyznać że plery mnie nawalały. Bawiłem się z tym jakieś cztery godziny. Efekt był średni. Moja kiera też się sypie i myśle o zmianie na S-line. Obszycie kosztuje 150-200 pln. np. w firmie LTS w Tarnowskich Górach, jest też jakaś inna firma, reklamują sie na swojej stronie. Używana kiera S-line na allegro 350 pln orginalnie obszywana czarną skórą dla mnie bomba.
Pozdrawiam.
Temat kierownic był już poruszany. Pokrowce do obszywania z allegro wyglądają kiszkowato. Ja obszywałem swoją w profesjonlnym zakładzie w Lublinie i jestem bardzo zadowolony :mrgreen: A koszt to 120 zł + 20 za obszycie gałki od biegów. Do wyboru skóra gładka albo dziurkowana ( ja wybrałem tą drugą). A jeżeli masz poduchę to z założeniem kiery od s-line mogą chyba być problemy.
Tu masz tematy mówiące o kierownicach
viewtopic.php?t=3550&postdays=0&postord ... a&start=60
viewtopic.php?t=3094&postdays=0&postord ... ca&start=0
Tu masz tematy mówiące o kierownicach
viewtopic.php?t=3550&postdays=0&postord ... a&start=60
viewtopic.php?t=3094&postdays=0&postord ... ca&start=0
WITAM!
Nie jestem żadnym "krawcem" ani "kaletnikiem" kupiłem pokrowiec skórzany na allegro - pokrowiec z jednego kawałka skóry, należało podać wymiary kierownicy.
Fakt samo szycie zajęło mi ze dwie godziny i bolały mnie nie plecy (nie wiem dlaczego miały by boleć) a palce od naciągania nici i uważam, że wygląda bardzo dobrze.
Uważam, że zachowanie przeciętnej staranności i efekt za niskie pieniądze jest bardzo dobry.
Nie jestem żadnym "krawcem" ani "kaletnikiem" kupiłem pokrowiec skórzany na allegro - pokrowiec z jednego kawałka skóry, należało podać wymiary kierownicy.
Fakt samo szycie zajęło mi ze dwie godziny i bolały mnie nie plecy (nie wiem dlaczego miały by boleć) a palce od naciągania nici i uważam, że wygląda bardzo dobrze.
Uważam, że zachowanie przeciętnej staranności i efekt za niskie pieniądze jest bardzo dobry.
Doc nam sie kojazy z kiera i elegancja a tobie??? :mrgreen:Doc pisze:Naciągają skórę ( ale to zabrzmiało )
[ Dodano: 2007-06-28, 21:09 ]
zeby niebylo ot
http://www.allegro.pl/item210011353_sko ... niej_.html
Jarmi pisze:WITAM!
Nie obraź się ale moim skromnym zdaniem te z allegro po założeniu wyglądają kiszkowato szczególnie przy ramionach kierownicy
Jeżeli już bardzo chcesz taki pokrowiec to mogę Ci załatwić odemnie z firmy. Mam rabat 30%, więc wyjdzie jakieś 15 zł, może mniej. Akurat jesteś z Krakowa to odeszłaby Ci przesyłka
http://izam.variant.pl/_Zamowienie/CenK ... umer=17613
http://izam.variant.pl/_Zamowienie/CenK ... umer=17613
Nie ma powodu się obrażać, bo masz rację oryginalne obszycie czy obszycie przez dobrego kaletnika zawsze będzie wyglądać najlepiej.chips pisze:
Nie obraź się ale moim skromnym zdaniem te z allegro po założeniu wyglądają kiszkowato szczególnie przy ramionach kierownicy
Jednak zważywszy koszt obszycia przez kaletnika czy kupno używanej oryginalnej to wydatek 30-40 zł to pikuś a efekt nie jest tragiczny.
Reasumując wszystko zależy od gustu i fanaberii (mniejszej lub większej)