Witam, mam taki problem jak w temacie.
Teraz co zrobiłem:
- sprawdziłem wiązkę w klapie ( okazało się, że 4 przewody zerwane 2 rozeszły się w rękach) rozciołem resztę polutowałem i zaizolowałem (koszulka termo)
Wszystko było dobrze na drugi dzień znowu to samo świecą cały czas.
- włączam wsteczny(kluczyk stacyjki wyjęty) włączam postojowe zapalają się kontrolki, światła postojewe i światła cofania
- wyciągnąłem całą wiązę sprawdziłem miernikiem - jest OK
- włączam wsteczny i zapłon zapalają się kontrolki i lewy postój z tyłu(co jest?)
Może ktoś z Was miał coś takiego i pomoże rozwiązać tą zagatkę.
Dzieki.
[B4, 2.0 ABT] Światła cofania cały czas świecą.
Wiązka 100% sprawna (po naprawie). Włącznik na 100% jest dobry, bo na włączonym zapłonie bez świateł działają normalnie dopiero jak włączę postojowe lub mijania to zapalają się na stałe światła cofania.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2010, 17:20 przez rycho, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiązkę tylnej klapy mam teraz wyjętą, sprawdziłem jeszcze raz jest ok
A gdy mam wyjęty kluczyk stacyjki i włączę wsteczny i włączę postojowe załączają się
kontrolki i podświetlenie tablicy liczników(wszystko oczywiście przy wyjętej wiązce z tylnej klapy a chyba tak być nie powinno) odłączyłem kostkę stacyjki i jest to samo czyli wychodzi na to, że kostka jest ok, to chyba przyczyna jest gdzieś indziej .
A gdy mam wyjęty kluczyk stacyjki i włączę wsteczny i włączę postojowe załączają się
kontrolki i podświetlenie tablicy liczników(wszystko oczywiście przy wyjętej wiązce z tylnej klapy a chyba tak być nie powinno) odłączyłem kostkę stacyjki i jest to samo czyli wychodzi na to, że kostka jest ok, to chyba przyczyna jest gdzieś indziej .
nie te prądy żeby wody w bezpecznikach miala coś do powiedzenia. no to dochodzi ci dodatkowo prąd od postojuwek nie wiem napewno ale chyba plus to będzie do przewodu ci dochodzi tego co idzie od włacznika w skrzyni do świateł sprawdz jeszcze raz tą wiązke przewód od włacznika w skrzyni do tylnego cofania i i tylnych postojuwek pewnie gdzieś się przetarły i stykają
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH