[2.0 ABT] Wskaźnik temperatury
-
- Forum Audi 80
[80 B4 1.6 ADA]proszę o pomoc , wskaźnik temperatury
Witam
Od zakupu auta nie pokazuje mi temperatury silnika.Dzisiaj wymieniłem wskaźnik i dalej nic , na komputerze sprawdzałem czujniki są w porządku ( wentylatory załączają się przy odpowiedniej temperaturze).Proszę o pomoc bo nie mam już pomysłów na tą bolączkę.
[ Dodano: 2007-05-19, 16:44 ]
Dzisiaj sprawdziłem jeszcze opór na czujniku temperatury(z 3 końcówkami) i przy gorącym silniku cały czas pokazywał opór 730-770 om, jak zgasiłem silnik wskazywał 160 om.
Czyżby do wymiany czujnik ?
Od zakupu auta nie pokazuje mi temperatury silnika.Dzisiaj wymieniłem wskaźnik i dalej nic , na komputerze sprawdzałem czujniki są w porządku ( wentylatory załączają się przy odpowiedniej temperaturze).Proszę o pomoc bo nie mam już pomysłów na tą bolączkę.
[ Dodano: 2007-05-19, 16:44 ]
Dzisiaj sprawdziłem jeszcze opór na czujniku temperatury(z 3 końcówkami) i przy gorącym silniku cały czas pokazywał opór 730-770 om, jak zgasiłem silnik wskazywał 160 om.
Czyżby do wymiany czujnik ?
[80 B4 2,0 ABT] NIE ZAWSZE DZIAŁAJACY WSKAŹNIK TEMPERATURY
jak wymontowac i sprawdzić połączenia i luty,czy to bedzie widoczna golym okiem taka usterka bo wiem na pewno że cos nie łączy w zegarach(czujnik w porzadku).....kto ewentualnie może to sprawdzic w Lublinie......
Ostatnio zmieniony 17 cze 2007, 19:06 przez domi1978, łącznie zmieniany 1 raz.
spróbuj dokręcić 2 nakrętki z tyłu zegarów... powinno pomóc, jeśli nie to rozbierz zegary i przelutuj luty na płycie, albo sprawdź ścieżkę od wskaźnika... możesz też poruszać stabilizatorem napięcia z tyłu zegarów (taki czarny kwadracik z 3 nóżkami, przykręcony do blaszki
w ostateczności do wymiany wskaźnik
w ostateczności do wymiany wskaźnik
[80 B4] wskaźnik temperatury-błędne odczyty!!!
witam
mam problem
zmieniłem zegary z VDO na UN4 no i wszystko gra prócz wskazań temperatury :!:
zaniża mi wskazania a i czasem spada do zera :!:
na VDO było dobrze ale zmieniłem dlatego że nie bił mi kilometrów :!:
co sie dzieje bo nie wiem sam :?:
mam problem
zmieniłem zegary z VDO na UN4 no i wszystko gra prócz wskazań temperatury :!:
zaniża mi wskazania a i czasem spada do zera :!:
na VDO było dobrze ale zmieniłem dlatego że nie bił mi kilometrów :!:
co sie dzieje bo nie wiem sam :?:
Ostatnio zmieniony 06 lip 2007, 21:55 przez Szosownik (usunięty), łącznie zmieniany 2 razy.