[80/90 b3] podlaczenie el. szyb jak w fabryce
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
jeżeli nie masz szybra to nie będziesz miał gdzie podłączyć tej zielonej końcówki
z tym podwójnym u mnie było inaczej - masa od otwierania drzwi była osobno - na oryginalnej wiązce umieszczona blisko włącznika drzwi od kierowcy,
to 12V po odpaleniu auta - zostało u mnie nie podłączone - (myślałem że to jest podłączenie masy od drzwi pasażera) ale szyba i tak jedzie sama do końca w dół
generalnie musisz podłączyć czerwony gruby i czarno niebieski żeby wszystko działało i to jest przewidziane w aucie, reszta to tylko poprawiające dodatki :mrgreen:
kubik możesz mi wytłumaczyć jak masz domykanie wyrezane? czy z centralki alarmu? jakie przekaźniki? może na schemacie pokaż gdzie się wpinałeś?
z tym podwójnym u mnie było inaczej - masa od otwierania drzwi była osobno - na oryginalnej wiązce umieszczona blisko włącznika drzwi od kierowcy,
to 12V po odpaleniu auta - zostało u mnie nie podłączone - (myślałem że to jest podłączenie masy od drzwi pasażera) ale szyba i tak jedzie sama do końca w dół
generalnie musisz podłączyć czerwony gruby i czarno niebieski żeby wszystko działało i to jest przewidziane w aucie, reszta to tylko poprawiające dodatki :mrgreen:
kubik możesz mi wytłumaczyć jak masz domykanie wyrezane? czy z centralki alarmu? jakie przekaźniki? może na schemacie pokaż gdzie się wpinałeś?
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Skuciok, a może wiesz jakie są różnice pomiędzy tymi sterownikami szyb ? Czy dałoby się do 80-tki podpiąć taki sterownik aby szybę dało się otworzyć do końca jednym kliknięciem ? Najlepiej jeszczeSkuciok pisze: tych sterowników były bodajże 2 rodzaje ja znalazłem w etce:
443 959 257 B
441 959 257 D
W tym co mam aktualnie da się zupełnie otworzyć tylko szybę kierowcy. Zamknięcie jednak jest już przez trzymanie przycisku. Wiem że marudzę ale jakby się dało ... <mikolaj>
Panowie mam pytanie czy by mógł mnie ktoś poinformować gdzie ten pin L 30 się znajduje na tej desce rozdzielczej i pin M75S bo tych dwóch pinów nie mogę znaleźć a po podłączeniu szybek teraz włączą mi się odrazu wentylator na chłodnicy po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Pozdrawiam i proszę o pilna odpowiedz
- krzyzak2211
- Forum Audi 80
Bawił się ktoś kiedyś czymś takim
elekrtyczne szyby - uniwersalne
działa to w ogóle? Można pod to podłączyć ori paneliki z przyciskami?
elekrtyczne szyby - uniwersalne
działa to w ogóle? Można pod to podłączyć ori paneliki z przyciskami?