[90 2.3 quattro 7A] jaki przepływomierz??
[90 2.3 quattro 7A] jaki przepływomierz??
Witam.. sprawdziłem kodami błyskowymi ze mam zepsuty przepływomierz..i czuc to bo auto nie przyspiesza tak jak trzeba.. I czy musze kupic orginalny od 2.3 20v?? czy pasuje do tego od innego modelu?? Bo nie wiem jaki bedzie dobry??
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 13:19 przez XXX090XXX, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
http://www.allegro.pl/item1066709124_au ... ml#gallery
słabo szukasz, na allegro jest masa ludzi, co handlują częściami do B3 20v
słabo szukasz, na allegro jest masa ludzi, co handlują częściami do B3 20v
Kolego jeśli nie uda Ci się zakupić przepływki z 2.3 20V, bo faktycznie jest z nimi ciężko (sam kiedyś szukałem), to śmiało możesz kupić tą z 2.8 V6 -przepływka jest identyczna wizualnie, a i pod względem elektronicznym też raczej się nie różnią. Sam w moim 2.3 20V mam taką przepływkę i już od ponad roku nic się z nią nie dzieje, a błąd zniknął zaraz po podłączeniu. Jedyna różnica jaką zauważyłem to 1 lub 2 ostatnie cyfry kodu na przepływce.
Nie wiem co jest grane z tym czujnikiem, ale u mnie czasami też pokazuje się ten błąd, ale bardzo rzadko Zapłon i rozrząd ustawione są idealnie bo z tematem też długo walczyłem, autko pali od strzała, trzyma równo obroty i jedzie od razu po wciśnięciu pedału gazu bez najmniejszego zdławienia czy szarpnięcia.
Jeśli Twoje autko zachowuje się bez problemowo i silnik pracuje bez zarzutu to skasuj tylko błędy i ciesz się jazdą
Jeśli Twoje autko zachowuje się bez problemowo i silnik pracuje bez zarzutu to skasuj tylko błędy i ciesz się jazdą