Witam,
od pewnego czasu, polegajac na tym, że po ok. poł godzinie jazdy
tunel, a także plastik przy prawej nodze kierowcy robią się gorące. Nie jest to temperatura
topnienia plastiku, ale jest na tyle ciepło, ze wyraźnie to czuć i w aucie
robi się nieznośnie goraco. Dodam, że na pocz. myślałem o niskim poziomie oleju w skrzyni, ale on jest OK...przynajmniej tak mnie poinformował mój mechanik. Ktoś ma jakieś pomysły cóż to może być ?
[B4 2.0 ABT] grzeje się skrzynia
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Tak jak mówi Labiel, nie ma takiej opcji żeby skrzynia się grzała, możesz nie mieć nawet grama oleju i tak jej nie zagrzejesz, jedyne dwie opcje to albo rozszczelniony wydech właśnie w miejscu pod ręcznym/lewarkiem biegów przez co gorące powietrze ucieka do góry, lub wyleciała Ci już stara aluminiowa osłona która powinna iść przez całe auto od silnika aż po tłumik końcowy, przez co się może grzać, musisz to sprawdzić własnoręcznie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
<bravo> myślę dokładnie tak samo Jak to ktoś mądry powiedział "audi 80 to auto wykute przez kowala " :mrgreen: A tak na marginesie to robienie takich żywotnych aut nie jest w interesie producentów z wiadomych przyczyntrepek pisze:80'tka to stara szkoła projektowania i produkcji samochodów, przekonuję się o tym ilekroć rozbieram co rusz kolejne części samochodu na kawałeczki by zobaczyć/sprawdzić/podziwiać.