[All] Biale tarcze - opcje i jakosc
Witam kolegow.
Sorki ze wczoraj fot nie wrzucilem ale czasu zabraklo
ku mojemu zaskoczeniu tarczki okazaly sie naprawde ladne oto kilka zdjec.:
Naprawde mi osobiscie sie spodobaly.
jak juz wczesniej pisalem dokupilem jeszcze zaroweczki diodowe dla lepszego efektu.
tarczki ktore kupilem sa z niebieskim podswietleniem (wiem ze fani audi uwazaja za godne tylko czerwone podswietlenie ) ale mi sie takie podoba.
hmm..tak....w dzien wszystko ladnie, ale jak sie zrobi ciemno...to tarczki od paliwa i temp ładnie a nawet bardzo ładnie wyglądaja troche gorzej jest z obrotomierzem a z predkosciomierzem.....nie za ciekawie to wyglada , musze sie kiedys zabrac za ulepszenie podswietlenia.
Moze macie jakies sposoby ? pomysly ? jak to zrobic.
a Tutaj fotki robione w ciemnym, :
SORY ZA JAKOSC ZDJEC ALE ROBIONE TELEFONEM
ogolnie zakup uwazam za udany.
są niedociągniecia w tym predkosciomierzu i obrotomierzu ale z biegem czasu to ulepsze. (hehe licze na wasze sugestie co do ulepszenia )
jak wam sie podobają ?
Czekam na opinie
[ Dodano: 2010-06-30, 17:03 ]
sprawa obrotomierza zalatwiona.
teraz tylko uporac sie z oswietleniem predkosciomierza
[ Dodano: 2010-06-30, 19:27 ]
no i mozna powiedziec ze juz sie tez z licznikiem uporałem.
wieczorem poobie new zdjecia i wstawie
Sorki ze wczoraj fot nie wrzucilem ale czasu zabraklo
ku mojemu zaskoczeniu tarczki okazaly sie naprawde ladne oto kilka zdjec.:
Naprawde mi osobiscie sie spodobaly.
jak juz wczesniej pisalem dokupilem jeszcze zaroweczki diodowe dla lepszego efektu.
tarczki ktore kupilem sa z niebieskim podswietleniem (wiem ze fani audi uwazaja za godne tylko czerwone podswietlenie ) ale mi sie takie podoba.
hmm..tak....w dzien wszystko ladnie, ale jak sie zrobi ciemno...to tarczki od paliwa i temp ładnie a nawet bardzo ładnie wyglądaja troche gorzej jest z obrotomierzem a z predkosciomierzem.....nie za ciekawie to wyglada , musze sie kiedys zabrac za ulepszenie podswietlenia.
Moze macie jakies sposoby ? pomysly ? jak to zrobic.
a Tutaj fotki robione w ciemnym, :
SORY ZA JAKOSC ZDJEC ALE ROBIONE TELEFONEM
ogolnie zakup uwazam za udany.
są niedociągniecia w tym predkosciomierzu i obrotomierzu ale z biegem czasu to ulepsze. (hehe licze na wasze sugestie co do ulepszenia )
jak wam sie podobają ?
Czekam na opinie
[ Dodano: 2010-06-30, 17:03 ]
sprawa obrotomierza zalatwiona.
teraz tylko uporac sie z oswietleniem predkosciomierza
[ Dodano: 2010-06-30, 19:27 ]
no i mozna powiedziec ze juz sie tez z licznikiem uporałem.
wieczorem poobie new zdjecia i wstawie
Macie racje koledzy.
zostalo mi do ulepszenia podswietlenie predkosciomierza .
Tylko nie za bardzo wiem jak sie za to zabrac.
Moze jakies porady ?
I kolejne pytanie do was. czy mozna jakos zrobic podswietlane wskazowki ??? (nie wiem..mala dioda gdzies...albo cos )
[ Dodano: 2010-07-01, 11:38 ]
obrotomierz :
juz swieci rownomiernie (na zdjeciu slaby efekt - zdjecia telefonem robione )
Czyli sprawa obrotomierza rozwiązana
Pozostale tarczki ( paliwo i temp) tez ok.
A tutaj nieszczesny predkosciomierz/...
w nocy jako tako lepiej swieci (bardziej rownomiernie.) dzisiaj w nocy porobie zdjecia
:
Czekam na wasze porady jak to zrobic aby swiecil rownomiernie
I co do tych podswietlanych wskazowek ? da sie ?
((
[ Dodano: 2010-07-01, 18:21 ]
,,, <mikolaj>
zostalo mi do ulepszenia podswietlenie predkosciomierza .
Tylko nie za bardzo wiem jak sie za to zabrac.
Moze jakies porady ?
I kolejne pytanie do was. czy mozna jakos zrobic podswietlane wskazowki ??? (nie wiem..mala dioda gdzies...albo cos )
obrotomierz :
juz swieci rownomiernie (na zdjeciu slaby efekt - zdjecia telefonem robione )
Czyli sprawa obrotomierza rozwiązana
Pozostale tarczki ( paliwo i temp) tez ok.
A tutaj nieszczesny predkosciomierz/...
w nocy jako tako lepiej swieci (bardziej rownomiernie.) dzisiaj w nocy porobie zdjecia
:
Czekam na wasze porady jak to zrobic aby swiecil rownomiernie
I co do tych podswietlanych wskazowek ? da sie ?
((
[ Dodano: 2010-07-01, 18:21 ]
,,, <mikolaj>
http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t= ... c=305&f=20
Luken kuken tutaj :mrgreen:
Luken kuken tutaj :mrgreen:
ja mam takie cuś u siebie. Walczyłem z podświetleniem równomiernym i prawie sie udało. Dodałem niesiedkie diody dyfuzyjne dokoła tarczybo na ori białych żarówkach było nierówno i kolor wyszedł taki blado niebieski , jest "w miare" ale nie idealnie i jeszcze pozostaje problem z podświetleniem wskazówek bo od niebieskiej diody to czerwona wskazówka robi się niewidoczna. Jest wykonalne ale trzeba by poprostu dodać czerwone diody z lupą skierowane na same wskazówki i powinno byś ok. Jak ktoś ma nature rezacza to polecam. Niestety nie jest to produkt typu wyjmij stare i załóż nowe, ale po odpowiedniej obróbce da naprawde fajny efekt.
robiłem robiłem i sie udało. jest...znaczy bylo rownomierne podswietlenie.
Bardzo łdnie wygląda...wyglądało.
i W tym wlasnie jest problem koledzy.
POMOCYYY !!!
nie działa mi podswietlenie liczniki,pokretel od nawiewow i przycisk diff
a mianowicie...
mialem wyjety licznik z calej obudowy (byla sama plyta glowna i wskazniki (obrotomierz predkosciomierz ,wskaznik od paliwa i temp ) i tak mialem to podlaczone pod kostkiu(zoltai niebieską ) nastepnie odlaczylem to aby zalozyc na nowo biale tarczki (jak pisalem robilem podswietlenie) znowu podlaczylem (bez obudowy) aby sprawdzic jaki efekt bylo super.
delikatnie zlapalem licznik i nagle przestalo swiecic.
Nie wiem co jest.
POMOCY !!!
[ Dodano: 2010-07-02, 00:37 ]
czy cos uszkodzilem ???
bezpieczniki sprawdzalem i są ok
[ Dodano: 2010-07-02, 00:40 ]
a...zapomnialem dodac...
Teraz juz mam licznik w obudowie.
i jest tak ze gdy podlacze zolta kostke to nie ma podswietlenia jak podlacze zolta i niebieską to dzialaja diody od recznego,swiatel dlugich i jeszcze pare innych ale nie podswietlenie licznika.
a jak podlacze samą niebieską kostke to dzial podswietlenie ale predkosciomierza tylko.
Pomocy koledzy
Bardzo łdnie wygląda...wyglądało.
i W tym wlasnie jest problem koledzy.
POMOCYYY !!!
nie działa mi podswietlenie liczniki,pokretel od nawiewow i przycisk diff
a mianowicie...
mialem wyjety licznik z calej obudowy (byla sama plyta glowna i wskazniki (obrotomierz predkosciomierz ,wskaznik od paliwa i temp ) i tak mialem to podlaczone pod kostkiu(zoltai niebieską ) nastepnie odlaczylem to aby zalozyc na nowo biale tarczki (jak pisalem robilem podswietlenie) znowu podlaczylem (bez obudowy) aby sprawdzic jaki efekt bylo super.
delikatnie zlapalem licznik i nagle przestalo swiecic.
Nie wiem co jest.
POMOCY !!!
[ Dodano: 2010-07-02, 00:37 ]
czy cos uszkodzilem ???
bezpieczniki sprawdzalem i są ok
[ Dodano: 2010-07-02, 00:40 ]
a...zapomnialem dodac...
Teraz juz mam licznik w obudowie.
i jest tak ze gdy podlacze zolta kostke to nie ma podswietlenia jak podlacze zolta i niebieską to dzialaja diody od recznego,swiatel dlugich i jeszcze pare innych ale nie podswietlenie licznika.
a jak podlacze samą niebieską kostke to dzial podswietlenie ale predkosciomierza tylko.
Pomocy koledzy