[All B3] Wpływ geometri na wysokosć zawieszenia
[All B3] Wpływ geometri na wysokosć zawieszenia
Witam
Czy ustawienie geometrii moze mieć wpływ na wysokość zawieszenia ? Jak kupiłem auto to lewa przednia strona była niższa o prawie 2cm od prawej - wymieniłem poduszki amorów i tuleje wahaczy ale nie ustawiałem geometrii i teraz auto stoi równo z obu stron ale niestety wyżej.
Czy ustawienie geometrii wpłynie na wysokość zawieszenia w zauważalny sposób ?
Czy ustawienie geometrii moze mieć wpływ na wysokość zawieszenia ? Jak kupiłem auto to lewa przednia strona była niższa o prawie 2cm od prawej - wymieniłem poduszki amorów i tuleje wahaczy ale nie ustawiałem geometrii i teraz auto stoi równo z obu stron ale niestety wyżej.
Czy ustawienie geometrii wpłynie na wysokość zawieszenia w zauważalny sposób ?
- tokarka606
- Forum Audi 80
To ma ktoś jakiś pomysł po za wymianą sprężyn na nowe by obniżyć prawą stronę zawieszenia? Lewa jest bardziej wytłuczona bo przez wiele lat kierowca jeździł sam.
Czy wożenie jakiegoś obciążenia z prawej strony pomoże ? Sprężyny i amory seryjne, wiec prawa strona powinna chyba trochę usiąść, potrzebuję tylko 2cm.
Czy wożenie jakiegoś obciążenia z prawej strony pomoże ? Sprężyny i amory seryjne, wiec prawa strona powinna chyba trochę usiąść, potrzebuję tylko 2cm.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
eee tam przesadzasz ganiasz z linijką i mierzysz wysokość ?GerB3 pisze:Nie dobija. Jest to trochę widoczne, być może jeszcze bardziej ze względu na to ze mam ET33 w felgach, a seryjne mają ET45 i są bardziej schowane w nadkola.
Dokładnie tyle jest :
Lewy przód : 64.0cm
Prawy przód : 65,7cm
Lewy tył : 64,2cm
Prawy tył 66,3cm