[B4 1,9 TDI Bosh] obieg wewnętrzny REC
-
- Forum Audi 80
[B4 1,9 TDI Bosh] obieg wewnętrzny REC
Witam
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak sprawdzić co jest uszkodzone w obiegu wewnętrznym powietrza. Mianowicie nie reaguje na wciśnięcie guzika REC a gdy wentylator dam na poziom 3 i 4 to sam się zamyka. Jadąc po wybojach słychać jak się klapka uchyla i zamyka.
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak sprawdzić co jest uszkodzone w obiegu wewnętrznym powietrza. Mianowicie nie reaguje na wciśnięcie guzika REC a gdy wentylator dam na poziom 3 i 4 to sam się zamyka. Jadąc po wybojach słychać jak się klapka uchyla i zamyka.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Rozebrałem to dzisiaj i okazało się że z siłownika podciśnieniowego wyleciało cięgno. Nie wiem jak ten siłownik odkręcić (teraz oglądałem w etce i widze jeden blachowkręt. Jest tam bardzo mało miejsca.
Czy ktoś to kiedys odkrecal? czy silownik jest do wymiany czy mozna te ciegno jakoś tam zamocować?
Czy ktoś to kiedys odkrecal? czy silownik jest do wymiany czy mozna te ciegno jakoś tam zamocować?
Witam,ja ostatnio go wymieniałem bo podmieniałem go z n75,trzyma się tylko na tym jednym blachowkręcie,rzeczywiście jest tam mało miejsca ale wchodzi klucz oczkowy i da się to zrobić bez większych problemów,z przodu jest chyba na imbus z tyłu nakrętka,nakrętkę blokujemy kluczem oczkowym,a z przodu wkładamy imbus i odkręcamy,mi to zajęło z rozkręceniem schowka 5 min..
Nie chodzi tutaj o elektrozawór tylko o gruszkę podciśnieniową.
Przykręcona jest od tyłu (od ściany grodziowej) na jednego wkręcika
ale co dostępu marnie to widzę - chyba nadkole będzie przeszkadzać.
Ale pewności 100% nie mam - odkręć schowek i sprawdź czy jest dostęp.
Cięgno lata bo wypadła zawleczka pytanie czy się znajdzie - teoretycznie powinna wpaść właśnie do gruszki podciśnieniowej - częsty przypadek.
Ja naprawiałem zawsze jak miałem cały piec (obudowę nagrzewnicy) na zewnątrz.
Przykręcona jest od tyłu (od ściany grodziowej) na jednego wkręcika
ale co dostępu marnie to widzę - chyba nadkole będzie przeszkadzać.
Ale pewności 100% nie mam - odkręć schowek i sprawdź czy jest dostęp.
Cięgno lata bo wypadła zawleczka pytanie czy się znajdzie - teoretycznie powinna wpaść właśnie do gruszki podciśnieniowej - częsty przypadek.
Ja naprawiałem zawsze jak miałem cały piec (obudowę nagrzewnicy) na zewnątrz.