[B4 1Z]jazda z odpiętym czujnikiem położenia wału konsekwenc
[B4 1Z]jazda z odpiętym czujnikiem położenia wału konsekwenc
Jakie mogą być konsekwencje jeżdzenia z wypietym z kostki czujnikiem położenia wału ,pytam dlatego że potrzebuje jechać autem do mechanika z podpiety czujnikiem bardzo szarpie autem, a jak odepne czujnik to obrotomierz nie działa, olej się świeci i check a silnik ładnie pracuje.Wiem że itak mam walnięty ten czujnik ale mam jeszcze iną usterke z kturą musze jechać do mechaniora bo sie umuwiłem a na następny termin jest odległy.
Czujnik zamówiłem ale mi jeszcze nie przysłali
Czujnik zamówiłem ale mi jeszcze nie przysłali
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
dziwne że wogóle ci się bez podpiętego czujnika udaje zapalić auto :shock:
Czujnik daje sygnał do ecu i bez niego rozrusznik kręci ale nie daje iskry na świece.
Możliwe że po prostu masz brudny lub zaśniedziałe styki we wtyczce.Sprawdź czy nie ma na nim przerwy
Jesli chodzi o konsekwencję to bez sygnału z czujnika może dochodzić do spalania stukowego co spowoduje prędzej czy później zgon silnika. Lub jak będziesz jechał z odpiętym auto ni stąd ni z owąd zgaśnie w czasie jazdy.
Czujnik daje sygnał do ecu i bez niego rozrusznik kręci ale nie daje iskry na świece.
Możliwe że po prostu masz brudny lub zaśniedziałe styki we wtyczce.Sprawdź czy nie ma na nim przerwy
Jesli chodzi o konsekwencję to bez sygnału z czujnika może dochodzić do spalania stukowego co spowoduje prędzej czy później zgon silnika. Lub jak będziesz jechał z odpiętym auto ni stąd ni z owąd zgaśnie w czasie jazdy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
shellah pisze:no ale jeśli nawet czujnik nie będzie dawał sygnału do ecu to wiąże się nawet z tym przestawienie zapłonu-czy diesel czy benzyniak zasada działania jest taka sama(jest to cewka)
diesel nie ma cewki diesel dziala na samozaplonie swiece potrzebne są do podgrzania ON a benzyniak ma cewke i do zaplonu potrzebuje iskry
-
- Forum Audi 80