[80 B4] PROBLEM ,woda wdziera sie do środka auta:(
[80 B4] PROBLEM ,woda wdziera sie do środka auta:(
Witam ,mam maly problem ze swoim Audi 80 B4 .Do wnetrze dostaje sie woda od strony kierowcy. Na poczatku myslalem ze to uszczelka w drzwich jest wytarta jednak po wymianie woda dalej cieknie do srodka. Po dokładniejszych ogledzinach stwietdziłem ze woda dostaje sie w okolicach skrzynki z bezpiecznikami do której jest dostem po podniesieniu maski . Czy istnieje taka mozliwosc ze to własnie woda wdziera sie na laczeniu skrzynki z karoseria ? czy jest tam jakas uszczelka ? Czy da sie wyciagnac cala skrzynke bez rozkrecania deski rozdzielczej ?
Moze ktoś miał podobny problem ?
Moze ktoś miał podobny problem ?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2007, 22:41 przez Onizuka, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jak napisał kolega powyżej - woda może cieknąć przed otwór przez który przechodzi linka od otwierania maski, po prostu uszczelka sparciała i zaczęła przepuszczać, ja u siebie załatwiłem to silikonem i jest spokój, jest szansa że przepuszcza na styku skrzynki bezpieczników z karoserią. Najlepiej weź se wody w butelkę, otwórz maskę i polewaj to miejsce gdzie przechodzi linka, a później obok skrzynki z bezpiecznikami, jeśli będzie ciekło to masz odpowiedz. Powodzenia. Pozdrawiam.
8-)
8-)
Witam. Napisz może parę słów więcej z tym "od strony kierowcy".Onizuka pisze:Do wnetrze dostaje sie woda od strony kierowcy.
Tak +/-
- przy drzwiach
- przy słupku
- pod pedałami
gdzie?
U kumpla jak były zapchane kanaliki przy szyberdachu, to ciekło spod lampki pod sufitem (dokładnie ze środka samochodu). Raczej to nie wina tego...
Wiec tak W moim modelu audi nie ma szyberdachu .Zdjełem dalna osłone tą nad pedałami , dokladnie nie widac bo wszystko leje sie po kablach .a dokładniej woda cieknie (wymieniając od dołu po drązku do otwierania klapy , wyzej po karoseri i miejscu uziemienia deski rozdz. a dalej idzac wyzej jest osłona i nic juz dalej nie widac)
W poniedziałem kupie silikon i uszczelnie ta gumkę przez która idzie linka do otwierania klapy. I przetestuje.
Mam jeszcze jedno pytanie ,czy skrzynke z bezpiecznikami mozna poprzez wykrecenie 4 srób wyciagnąc ,tz. czy jest tam jeszcze jakieś polączenie z deska ,karoseria ?
W poniedziałem kupie silikon i uszczelnie ta gumkę przez która idzie linka do otwierania klapy. I przetestuje.
Mam jeszcze jedno pytanie ,czy skrzynke z bezpiecznikami mozna poprzez wykrecenie 4 srób wyciagnąc ,tz. czy jest tam jeszcze jakieś polączenie z deska ,karoseria ?
Onizuka pisze:Wczoraj zakleiłem silikone łączenie skrzynki z bezpiecznikami i linki do podnoszenia klapy. Kiedy dzisiaj zaczeło padac poszedłem zaczaic sie w samochodzie i sprawdzisic efekty mojej pracy. No i niestety dalej leci mi do srodka ... :cry:
hmmm..... moze ktos ma jeszcze jakies propozycje ?
JA mam to samo, jednak u mnie widac ewidentnie ze leci przez otwor linki obok bespiecznikow!!!. jutro tez sylikonuje i zobacze efekt.
Jednak przyłaczam sie do kolegi prośby!!!
Gdyby mi to tez nie wypalilo gdzie mozna szukac dalej usterki??? wiadomo u mnie jest ze woda wdziera sie z przodu i przedostaje sie az do tylu!!!