[b4 v6] zmiana koła zamchowego
[b4 v6] zmiana koła zamchowego
Czy można zmienić koło dwumasowe na jednomas w 2.6 i 2.8 v6 ?? jeśli tak to od czego będzie pasować ?//
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Re: [b4 v6] zmiana koła zamchowego
Jakby można było to tak bym zrobił. W mijającym tygodniu wymieniałem sprzęgło i nie ukrywam że dwumas też przydałoby się wymienić. Jednak po obejrzeniu kilkunastu kół doszedłem do wniosku że są takie same. A że wcześniej nie było żadnych konkretnych objawów to zostawiłem swoje stare.fiaton pisze:Czy można zmienić koło dwumasowe na jednomas w 2.6 i 2.8 v6 ?? jeśli tak to od czego będzie pasować ?//
Tu masz linka do filmiku z luzem na moim kole.
- siwusek216
- Forum Audi 80
Re: [b4 v6] zmiana koła zamchowego
Też mam taki luz na kole. Można z tym normalnie jeździć ale ja akurat jestem wyczulony na luzy w napędzie więc strasznie mnie to drażni.kokolino1 pisze:Jakby można było to tak bym zrobił. W mijającym tygodniu wymieniałem sprzęgło i nie ukrywam że dwumas też przydałoby się wymienić. Jednak po obejrzeniu kilkunastu kół doszedłem do wniosku że są takie same. A że wcześniej nie było żadnych konkretnych objawów to zostawiłem swoje stare.fiaton pisze:Czy można zmienić koło dwumasowe na jednomas w 2.6 i 2.8 v6 ?? jeśli tak to od czego będzie pasować ?//
Tu masz linka do filmiku z luzem na moim kole.
[url=http://c1.wrzuta.pl/wm4130/00ddcc9f001c935d4c2ceacc/luz_dwumasa?]Obrazek[/url]
Całe szczeście że te koła w Audi przy tak dużym luzie nie stukają metalicznie jak miałem to w Oplu Omedze 3.0. To była porażka, głośny stuk przy każdej zmianie biegów słyszalny na 150 metrów.
Zastanawiałem się nad zakupem nowego koła za 2 tys.zł, jednak przy wartości auta nie jest to opłacalne.
Zresztą jak długo takie nowe koło nie będzie miało żadnego luzu? 20 tys. km czy może 120 tys.km?
- karolas123
- Forum Audi 80