[80 B3 1.8 benz RU] gdzie idzie 2 kabelek z rozrusznika
[80 B3 1.8 benz RU] gdzie idzie 2 kabelek z rozrusznika
witam czy może mi ktoś powiedzieć gdzie idzie 2 kabelek cieńki z rozrusznika ten sterujący bo jeden gruby idzie z aku do rozrusznika tylko nie mogę dojść gdzie ten cieńki dochodzi i jak ewentualnie odpalić go mając drugi aku czyli gdzie podłączyć kabelek niemowie oczywiście o podłączeniu pod 2 aku bo jak mi padnie 1 który mam w aucie i na kablach podepnę naładowany to i tak nie odpali tylko zaraz sie rozładuje musze wyciagnąć 1 i wsadzić 2 a na drodze to zabiera trochę czasu sorki ze tak chaotycznie ale pisze rano dzisiaj jadę a w korkach to tragedia i jak mi zgaśnie to go juz nie odpale (problem z ładowaniem)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ten cienki włączający rozrusznik idzie pod skrzynkę akumulatora, dalej wiązką wzdłuż ściany grodziowej na lewą stronę samochodu i tam wchodzi do środka.
Masz dostęp od jego podłączenia w blaszce włożonej zamiast przekaźnika w skrzynce bezpieczników (dotyczy auta z manualną skrzynią biegów).
Jeszcze razem z tym grubym od akumulatora jest przykręcany też dość gruby kabel od alternatora.
Masz dostęp od jego podłączenia w blaszce włożonej zamiast przekaźnika w skrzynce bezpieczników (dotyczy auta z manualną skrzynią biegów).
Jeszcze razem z tym grubym od akumulatora jest przykręcany też dość gruby kabel od alternatora.