Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 benz RU] gdzie idzie 2 kabelek z rozrusznika

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
adam247

[80 B3 1.8 benz RU] gdzie idzie 2 kabelek z rozrusznika

Post autor: adam247 » 03 lip 2010, 07:40

witam czy może mi ktoś powiedzieć gdzie idzie 2 kabelek cieńki z rozrusznika ten sterujący bo jeden gruby idzie z aku do rozrusznika tylko nie mogę dojść gdzie ten cieńki dochodzi i jak ewentualnie odpalić go mając drugi aku czyli gdzie podłączyć kabelek niemowie oczywiście o podłączeniu pod 2 aku bo jak mi padnie 1 który mam w aucie i na kablach podepnę naładowany to i tak nie odpali tylko zaraz sie rozładuje musze wyciagnąć 1 i wsadzić 2 a na drodze to zabiera trochę czasu sorki ze tak chaotycznie ale pisze rano dzisiaj jadę a w korkach to tragedia i jak mi zgaśnie to go juz nie odpale (problem z ładowaniem)

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 03 lip 2010, 09:51

Ten cienki włączający rozrusznik idzie pod skrzynkę akumulatora, dalej wiązką wzdłuż ściany grodziowej na lewą stronę samochodu i tam wchodzi do środka.
Masz dostęp od jego podłączenia w blaszce włożonej zamiast przekaźnika w skrzynce bezpieczników (dotyczy auta z manualną skrzynią biegów).
Jeszcze razem z tym grubym od akumulatora jest przykręcany też dość gruby kabel od alternatora.

adam247

Post autor: adam247 » 04 lip 2010, 09:37

a ha czyli w sumie otwierając klapę maski nie mam do niego dostępu,bo wczoraj do aku kabla plusowego miałem podłączony 3 przewód cienki i wchodził gdzieś tam do środka gdzie przewody do nagrzewnicy wykręciłem go bo niemam pojęcia po co on a wszysko działa nadal

terranovy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: terranovy » 05 lip 2010, 10:11

jak kolega wczesniej napisał - cienki kabelek z rozrusznika a właściwie do..."po przejcsiach"-- trafia na styki stacyjki daje zasilanie do cewki, ktora ciągnie sztabe zwierającą styki srubowe - miedziane itd

a czy ktos sobie nie ciągnął wczesniej plusa do radia - stary patent na około....?

adam247

Post autor: adam247 » 05 lip 2010, 20:41

no z tym kabelkiem to racja moze ciagnał do radia ale do alarmu bo takie miał a teraz niechce mi sie sprawdzać czy działa alerm w radiu bo kto by to kradł :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl