czy mogę bez żadnego " bólu" odłączyć na parę godzin akumulator od auta?
Czy nic się nie stanie z komputerem?
[80 B4 1,6 ADA ] AKUMULATOR
Witam panowie mam 80 b3 cupe i mam problem którego nie mogę rozwiązać.Problem to brak oświetlenia w aucie deska,wskażniki itd nic nie świeci. patrzałem na kostkę przy stacyjce niby w środku ją nic nie boli jest jak nowa,bezpieczniki mam dobre ale jak zapalam światła to nic mi nie świeci! co moge jeszcze zrobić
Z tego co pamiętam jest jeden bezpiecznik od całego wnętrza, tzn. deska, oświetlenie wewnętrzne, radio. Czy wszystko to nie działa? Jeśli tak to zacząłbym szukać od bezpiecznika. Być może jest on dobry, ale na samym gnieździe nie styka.
Po przekręceniu kluczyka zapalają się jedynie żaróweczki przycisków pod środkową kratką nawiewu, reszta po włączeniu postojówek. A radyjko niezależnie.
Zaopatrz się w jakiś multimetr, czy inne tego typu urządzonko, oprócz tego igłę, która pozwoli wbić się w przewody, odkręć półkę pod kierownicą i badaj.
Po przekręceniu kluczyka zapalają się jedynie żaróweczki przycisków pod środkową kratką nawiewu, reszta po włączeniu postojówek. A radyjko niezależnie.
Zaopatrz się w jakiś multimetr, czy inne tego typu urządzonko, oprócz tego igłę, która pozwoli wbić się w przewody, odkręć półkę pod kierownicą i badaj.