[B3] problem z obrotami
[B3] problem z obrotami
witam.mam problem ze swoim audi .jak na dworze jest chłodno to samochud odpala i jedzie.jak jest ciepło to zapala i sie dławi i nie darady jechać .prosze o pomoc silnik 1.8. wtrysk mechaniczny produkcja 1988
Ostatnio zmieniony 08 lip 2010, 15:06 przez mietek304, łącznie zmieniany 8 razy.
Witam na początek sprawdź jakie masz dokładnie oznaczenie silnika (na bloku po prawej stronie pod głowicą jest wybite) bo piszesz ze jest to PM i że mechaniczny wtrysk a to jest różnica. Napisz jeszcze czy masz gaz czy nie. Sprawdź czujnik temp ten niebieski z boku głowicy masz taki trójnik z trzema wtyczkami dwie u góry i jeden na dole. to czujnik temp jest ten na dole.to na początek.
SPRAWDZIŁEM OZNACZENIE NA SILNIKU JEST TO -RU- WTRYSK MECHANICZNY.PO ODŁACZENIU DOLNEGO CZUJNIKA SAMOCHÓD ZACZOŁ SIE JESZCZE BARDZIEJ TELEPAC.
SPRAWDZAŁEM TO TYLKO NA ROZGRZANYM SILNIKU RANO ZOBACZE NA ZIMNYM
[ Dodano: 2010-07-08, 15:12 ]
[quote="mietek304"]SPRAWDZIŁEM OZNACZENIE NA SILNIKU JEST TO -RU- WTRYSK MECHANICZNY.PO ODŁACZENIU DOLNEGO CZUJNIKA SAMOCHÓD ZACZOŁ SIE JESZCZE BARDZIEJ TELEPAC.
autko jest bez gazu
[ Dodano: 2010-07-08, 15:12 ]
[quote="mietek304"]SPRAWDZIŁEM OZNACZENIE NA SILNIKU JEST TO -RU- WTRYSK MECHANICZNY.PO ODŁACZENIU DOLNEGO CZUJNIKA SAMOCHÓD ZACZOŁ SIE JESZCZE BARDZIEJ TELEPAC.
autko jest bez gazu