[b4 2.8 AAH] Swap - 2.8 12v na 3.6 lub 4.2 v8
[B4Q] Swap na 4.2 AEC
Witam.Szukam kogoś kto przekładał już ten silnik do B4 sedan.
Mam już silnik kompletny wraz z osprzętem całym 4.2 AEC z audi S6 Avant manual.
Dawca to Audi 80 B4 sedan 2.8 Quattro AAH.
Niestety Derbiak z Łodzi jest tak zawalony robota że nie jest w stanie określić kiedy mi by to zrobił ,a czekam juz z 3 miesiac.
Czy jest ktoś lub zna kogoś kto sie zajmuje takimi rzeczami? Jestem z centralnej polski i najlepiej byłby ktos z tego regionu.Dzięki i pozdrawiam.
Mam już silnik kompletny wraz z osprzętem całym 4.2 AEC z audi S6 Avant manual.
Dawca to Audi 80 B4 sedan 2.8 Quattro AAH.
Niestety Derbiak z Łodzi jest tak zawalony robota że nie jest w stanie określić kiedy mi by to zrobił ,a czekam juz z 3 miesiac.
Czy jest ktoś lub zna kogoś kto sie zajmuje takimi rzeczami? Jestem z centralnej polski i najlepiej byłby ktos z tego regionu.Dzięki i pozdrawiam.
Kolega guziq przekładał do B3, https://audi80.pl/audi-90q-b3-42-v8- ... hlight=4.2 to jego temat.
Właśnie a ile derbiak ma tych aut do zrobienia?Bo sie go dokładnie nie pytałem i nie byłem na placu u niego a wszystko było na telefon uzgadniane i jak to oceniasz chmiel25 czasowo?
Ostatnio na allegro było do sprzedania to auto:
http://www.allegro.pl/item1061869779_au ... ro_v8.html
Wiecie coś może więcej kto to składał?Czy jest solidny? Bo dzowniłem do nich i być może sie podejmią przekładki.Temat wyglada o tyle dobrze że mam taki sam silnik jak oni wkładali i wiedzą jak to zrobić,ale chodzi mi o dokładność i solidność i żeby to było konkretnie zrobione a nie na sztuke.
Ostatnio na allegro było do sprzedania to auto:
http://www.allegro.pl/item1061869779_au ... ro_v8.html
Wiecie coś może więcej kto to składał?Czy jest solidny? Bo dzowniłem do nich i być może sie podejmią przekładki.Temat wyglada o tyle dobrze że mam taki sam silnik jak oni wkładali i wiedzą jak to zrobić,ale chodzi mi o dokładność i solidność i żeby to było konkretnie zrobione a nie na sztuke.
Nie umiem i nie niemoge powiedziec ile Derbiakowi zajmnie ogarniecie tych aut lacznie z moim. Adam jest moim przyjacielem i niechce dosponowac jego czasem. Sadze ze jak podał ci termin to jest on rzeczywisty. To V8 z ogloszenia jest chyba nie znane tutaj na forum i ja tez nigdzie sie nienatknolem na jakiekolwiek info o nim.
U Derbiaka stoi chyba 4 lub 5 grubych projektow. Plus jeszcze jakies inne umówione auta.
Pozdro
PS. Ja bym poczekal a w miedzy czasie podjechał do Derbiaka i umówił sie na sam swap a miedzy czasie ogarnął zawieszenie i hamulce i pare innych drobiazgow wyznaczonych przez Derbiaka.
U Derbiaka stoi chyba 4 lub 5 grubych projektow. Plus jeszcze jakies inne umówione auta.
Pozdro
PS. Ja bym poczekal a w miedzy czasie podjechał do Derbiaka i umówił sie na sam swap a miedzy czasie ogarnął zawieszenie i hamulce i pare innych drobiazgow wyznaczonych przez Derbiaka.
Powiem tak, bo akurat tak sie składa że kolege Derbiaka tez znam. Na twoim miejscu cierpliwie bym poczekał. jest to człowiek który ma pojęcie 3 razy wieksze niz większośc domorosłych i podobno wykwalifikowanych mechaników w łodzi. Derbiak wie co robi i jak coś robi to musi być dobrze i musi dobrze jechać Pamietam jak kiedyś mi robił wydech - powiedziałem wtedy - Adaś zrób tak aby było dobrze. Jak mi wydech odpierdzielił to banan na ryju od ucha do ucha i wzbudzał zachwyt praktycznie każdego
Auto z allegro robił mój znajomy sam dla siebie. Prowadza warsztat w warszawie. Rewelacyjnie nie jezdzi - silnik wydaje sie byc przyjechany, albo cos jest nie tak z elektroniką.
Samochod burczy ladnie, ale gdy własciciel przejechal sie moją 90 nie mogl wyjsc z podziwu, ze V8 moze byc takie zywe/agresywne itp. Zreszta mowilo juz mi to kilka osob, ktore smigaly V8 w B2/B3/B4 - łącznie z Derbiakiem
Samochod burczy ladnie, ale gdy własciciel przejechal sie moją 90 nie mogl wyjsc z podziwu, ze V8 moze byc takie zywe/agresywne itp. Zreszta mowilo juz mi to kilka osob, ktore smigaly V8 w B2/B3/B4 - łącznie z Derbiakiem
W poniedziałek auto zostaje zaprowadzone do kolegi Guziq , oczywiście polecanego mi przez derbiaka.Mam nadzieje ,że mnie nie zawiedzie i zrobi wszystko tak jak należy.Chciałbym mieć już auto gotowe na wakacje i móc jeździć.Silnik czeka juz na palecie w garażu od lutego, wiec najwyższy czas aby zaczął pracować pod maska.
Jak tam jakieś postępy, daj temat o aucie bo wydaje się być ciekawy projekt.Xander pisze:W poniedziałek auto zostaje zaprowadzone do kolegi Guziq , oczywiście polecanego mi przez derbiaka.Mam nadzieje ,że mnie nie zawiedzie i zrobi wszystko tak jak należy.Chciałbym mieć już auto gotowe na wakacje i móc jeździć.Silnik czeka juz na palecie w garażu od lutego, wiec najwyższy czas aby zaczął pracować pod maska.
Jak znajde chwile to wrzuce osobny temat ,ale narazie ciężko z czasem.Silnik już wrzucony jest i spięty ze skrzynią.Pozostało złożyć przód samochodu , poskładać cały środek noi jeszcze kilka innych elementów i oczywiscie musze zdjać immo z oryginalnego kompa.Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to auto wyjedzie w tym tygodniu, ale wiadomo w motoryzacji lubią się dziać różne nieprzewidywane rzeczy,dlatego czekam cierpliwie.
samochod dzisiaj pierwszy raz odpalil, jeszcze na probnym ukladzie chlodzenia itp. Jest megasleeperowato
Najlzejszy zamach jaki jest sie wstanie kupic do V8, idealnie zgrany silnik ze skrzynia (skrzynia 5b od S2 rulez) no i przedewszystkim strojenieguziq ta żwawość silnika to zasługa vemsa i dobrego strojenia czy jeszcze czegoś innego?