[80 B4]rozstaw srub w kolach
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
-
- Forum Audi 80
szukalem wlasnie tych felg na allegro i nie widzialem takich jakich ja mam a audiczke przejolem od ojca, nic specjalnego ale przynajmniej na glowe nie kapie jak pada
[ Dodano: 2010-07-10, 08:11 ]
kolego podobne do tych ale mowie podobne
http://moto.allegro.pl/item1097234026_b ... _rajd.html
[ Dodano: 2010-07-10, 08:11 ]
kolego podobne do tych ale mowie podobne
http://moto.allegro.pl/item1097234026_b ... _rajd.html
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
nie, ale to zalezy jak podchodzisz do samochodu, wedlug mnie scenariusze sa dwa:
pierwszy: auto jest Twoim oczkiem w glowie, jestes zdecydowany je doinwestowac i jezdzic nim 'po wsze czasy' co sezon zmieniajac kola na ciekawsze (bo ATS Cup to nie jest nic szczegolnego) - w tym wypadku nie pozalujesz konwersji
drugi: chcesz za rozsadne pieniadze zmienic cos w aucie ale nie masz zamiaru sie do niego przywiazywac - nie kombinuj i poszukaj 4x108
pierwszy: auto jest Twoim oczkiem w glowie, jestes zdecydowany je doinwestowac i jezdzic nim 'po wsze czasy' co sezon zmieniajac kola na ciekawsze (bo ATS Cup to nie jest nic szczegolnego) - w tym wypadku nie pozalujesz konwersji
drugi: chcesz za rozsadne pieniadze zmienic cos w aucie ale nie masz zamiaru sie do niego przywiazywac - nie kombinuj i poszukaj 4x108
-
- Forum Audi 80
nowe łożyska <ok>
tył zaciski pasują ale czy przód sprawdze na dniach to ci powiem bo mam taką możliwość sprawdzić te dwutłoczkowe... być może odsadzenie sie troszeczke zmienia i dlatego nie mam pewnosci co dla tych zacisków. ja dla 5x112 z przodu dałem tez zaciski z C4 i staje dęba ciut jak te 2tłoczkowe
tył zaciski pasują ale czy przód sprawdze na dniach to ci powiem bo mam taką możliwość sprawdzić te dwutłoczkowe... być może odsadzenie sie troszeczke zmienia i dlatego nie mam pewnosci co dla tych zacisków. ja dla 5x112 z przodu dałem tez zaciski z C4 i staje dęba ciut jak te 2tłoczkowe
http://www.mapet-tuning.com/sklep/dysta ... p-120.htmlFranczesco pisze:ja wlasnie mam 4x108 a potyrzebuje miec 4x100 taki jest rozstaw docelowy
i po kłopocie :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
więc jeśli chodzi o tył bębny pasują od Seata Toledo , Golfa II , III , Passata , Polo , Vento
na twój czop przy tylnej belce, jednak jak sie wymienia to suminie nakazuje dać nowe łozyska to tyle na tył, sam zadecydujesz czy dasz nowe czy użwyane bebny...
co do przodu wynika problem w postaci paru mm,
mianowicie wymiary łożyska przy 4x100:
Średnica wewnętrzna [mm]: 40
Średnica zewnętrzna [mm]: 72
a przy 4x108:
Średnica wewnętrzna [mm]: 42
Średnica zewnętrzna [mm]: 75
nie wsadzisz piasty z 4x100 do łożyska aktualnego bo 2 mm masz za duży otwór, a jeśli bedziesz chciał zastosować łożysko od 4x100 to 3 mm brakuje by siedziało w zwrotnicy :roll:
jak byś chciał 5x112 byłoby dużo łatwiej
kąbinowałem ze starymi Audicami z lat 81-88 które też miały 4x100 ale tam juz całkiem inne małe łożyska jakieś 69mm a co za tym idzie byś musiał całe ich zwrotnice zakładać....
jak coś do sprawdzenia w katalogach trzeba to pytaj na PW.
co do 4x100 jednak najtaniej kryzy, dystanse jak zwał
na twój czop przy tylnej belce, jednak jak sie wymienia to suminie nakazuje dać nowe łozyska to tyle na tył, sam zadecydujesz czy dasz nowe czy użwyane bebny...
co do przodu wynika problem w postaci paru mm,
mianowicie wymiary łożyska przy 4x100:
Średnica wewnętrzna [mm]: 40
Średnica zewnętrzna [mm]: 72
a przy 4x108:
Średnica wewnętrzna [mm]: 42
Średnica zewnętrzna [mm]: 75
nie wsadzisz piasty z 4x100 do łożyska aktualnego bo 2 mm masz za duży otwór, a jeśli bedziesz chciał zastosować łożysko od 4x100 to 3 mm brakuje by siedziało w zwrotnicy :roll:
jak byś chciał 5x112 byłoby dużo łatwiej
kąbinowałem ze starymi Audicami z lat 81-88 które też miały 4x100 ale tam juz całkiem inne małe łożyska jakieś 69mm a co za tym idzie byś musiał całe ich zwrotnice zakładać....
jak coś do sprawdzenia w katalogach trzeba to pytaj na PW.
co do 4x100 jednak najtaniej kryzy, dystanse jak zwał
ok. Dzięki bardzo za informacje. Ja mam passata b2 i kombinuje żeby z 4x100 zrobić 5x112 i w takim wypadku łatwiej będzie mi kupić całą kolumnę z wahaczem z s2 niż kupić kolumnę od b4 a później kombinować z piastami z a4 tym bardziej że mam taką na oku za akceptowalną kase.
A możesz mi jeszcze opisać swoją walkę z przejściem na 5x112,
A wiesz może czy wahacz z kolumną z 100 c4 jest Plug&Play z 80?
A możesz mi jeszcze opisać swoją walkę z przejściem na 5x112,
A wiesz może czy wahacz z kolumną z 100 c4 jest Plug&Play z 80?