[2.3 NG] MAŁA CHŁODNICA WODY
[2.3 NG] MAŁA CHŁODNICA WODY
Witam wszystkich,w mojej Audi z 1994r 2.300 benzyna są dwie chłodnice wody duża i mała,chodzi mi o tą małą z przodu przed silnikiem,gdzie można ją dostać bo w salonach cena jest kosmiczna,może ktoś się gdzieś spotkał z nią przy okazji.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2016, 20:46 przez Maniek603, łącznie zmieniany 3 razy.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Tą chłodniczkę jest bardzo trudno dostać w bardzo dobrym stanie, sporadycznie zdarza się że ktoś wystawi na allegro. Ja dzwoniłem do wielu gości z częściami do audi 80 przeważnie już nie mają albo w takim stanie że nie warto kupować.
Mi udało się taką kupić wczoraj na allegro za 125zł gościu napisał że wstanie idealnym no zobaczymy na zdjęciach wygląda w miarę dobrze.
Mi udało się taką kupić wczoraj na allegro za 125zł gościu napisał że wstanie idealnym no zobaczymy na zdjęciach wygląda w miarę dobrze.
Trzeba sobie jakoś radzić kolego Herbert w tym naszym kraju,tu posklejać polutować jak się da abo używkę i znowu trochę jeżdżenia będzie,za granicą to by się tak nie babrali tylko serwis i nówka,w 2000r byłem w Holandii widziałem w jakim super stanie Audi 80tki gniotą na prasie,naprawdę u nas jeszcze wiele,minie żebyśmy im dorównali,krótka piłka mają kasę to po co naprawiać.
Ja swoje cacuszko trzymam bo lubię jak dogniatam 160 i dalej i wiem z czego się składa. Sam staram się utrzymać autko w takim stanie że jak ktoś ogląda to zaraz pyta czmu nie pomaluję, ale kiedy wsiądzie to już wie, nie maluję bo dusza jest najważniejsza. A takie nowo wystukane, jeśli nie Ja stukałem to tylko jest podobne. Cały sznyt w tym aby dopieścić dopracować i wiedzieć co tam gra pod maską. Jak mam problem to szukam rozwiązania, a jak zagra to nic nie daje takiej frajdy.
To lepsze od seksu, no chyba że seks na tylnej ławce, albo na półce spojera.
To lepsze od seksu, no chyba że seks na tylnej ławce, albo na półce spojera.
- hakanos007
- Forum Audi 80
Znajomy małą chłodniczkę usunął,węże połączył ze sobą,różnica taka że w jeździe miejskiej temperatura wody była parę stopni większa,na dłuższe trasy nie było widać różnicy,gdy kupił lepszą ponownie założył tą małą,gdyby chłodnica od klimy nie przysłaniała tej większej od wody to pewno mała była by zbędna,spotkałem audi 80 bez klimy i miała założone fabrycznie dwie chłodnice wody,tak że lepiej nie ryzykować bo przy upałach jak dziś w niedziele może nie wystarczyć jedna chlodnica.
Fakt że można tak jeźdxić, ale jak słusznie kolega zauważył w te upały może jej braknąć. Trzeba jednak pamiętać żeby nie zaślepić węży tylko je połączyć tak aby woda krążyła bo będzie kiszka. Ta mała chodzi w małym obiegu od silnika, bez termostatu, jak się nie odpowietszy to będzie gotować silnik i wystrzeli węże.