Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 89r benz RU]Problem z odkręceniem pająka

ODPOWIEDZ
adam247

[80 B3 1.8 89r benz RU]Problem z odkręceniem pająka

Post autor: adam247 » 10 lip 2010, 13:32

witam mimo ze było kilka tematów na temat rozebrania pająka to do mojego modelu nie znalazłem , moj pająk ma kwadratowe przełączniki i niemogę go rozpołowić wyjęty już jest z auta odręciłem 3 śruby i dalej coś trzyma i niewiem co a iskrzy mi w nim tam gdzie są długie światła i leci dymek i niemam pojęcia jak sie do niego dobrać

[ Dodano: 2010-07-10, 13:43 ]
no niestety znalazłem nie jest to rozbieralne powie mi ktoś jak i z kąd wyciagnąć kabelki żeby samemu włanczać światła jakiś pstryczkiem

Awatar użytkownika
jaco80
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jaco80 » 10 lip 2010, 17:09

Wszystko się da rozebrać. Rozwierć te nity a potem daj zwykłe wkręty zamiast nich. Problem stanowią te blaszki przewodzące na zewnątrz. Chyba nie ma innego sposobu, jak je rozciąć i zlutować po złożeniu. W środku uważaj na drobne sprężynki, ja się ich trochę naszukałem. Da się to zrobić tylko czasem przydałaby się 3 ręka :mrgreen: Mi po złożeniu wszystko działa w każdym bądź razie.

adam247

Post autor: adam247 » 10 lip 2010, 22:01

dzieki ale narazie włożyłem z powrotem do auta teraz poszukam sposobu jak obejść i poprowadzić kabelki do środka i jakimś wlacznikiem zapalać światła krótkie bo cała reszta działa

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 12 lip 2010, 21:10

wcale nie musisz używać przełącznika :-P
ja zrobiłem kiedyś w swojej w ten sposób że po przekręceniu zapłonu od razu mi świeciły mijania ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl