Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 AVANT] jak wymienić żarówki w 3-cim stopie ???

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kolber
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 AVANT] jak wymienić żarówki w 3-cim stopie ???

Post autor: Kolber » 13 lip 2010, 01:03

Witam.

Pytanie jak w temacie, w spoilerze dachowym mam swiatło stopu i nie świeci tam kilka żarówek, z tego co widziałem jedyny dostęp do tego jest od spodu nad szybą, jednak jest tam na tyle mało miejsca, że o wsadzeniu w to miejsce śrubokręta można zapomnieć....

Jak mocowany jest ten spoiler??? na klej bo nie widzę żadnych mocowań mechanicznych...

Może ktoś z Was miał podobny problem i podzieli się rozwiązaniem?? :)

spoiler widać na załączonym foto

Obrazek

Z góry dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zupens
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zupens » 13 lip 2010, 06:57

witaj kolego, przerabiałem już Twój problem, mam identyczną lotkę i też przepaliły mi się w niej wszystkie diody, 3 stop zamocowany jest na dwa wkręty jeden po lewej drugi po prawej stronie. ja odkręciłem to za pomocą wygiętego pod kątem prostym śrubokręta płaskiego tylko jego szerokość dobierz do śruby (najprawdopodobniej krzyżak). Jeżeli Twoje 3 światło stop jest oryginalne jak dobrze pamiętam to Hella to będziesz miał problem z wymianą diod które się tam znajdują a to dlatego ze ta lampka jest zgrzana, ja walczyłem z nią trochę i chciałem ją rozkleić ale cała się rozleciała wiec szukałem podobnej i znalazłem tej samej szerokości ale bez uchwytów na te owe 2 wkręty wiec w ruch poszła taśma dwustronna na piance i prędzej się ta lampka połamie niż ktoś ją odklei. Jak byś miał jeszcze jakieś pytania albo problemy to pytaj a chętnie CI pomogę, pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kolber
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kolber » 13 lip 2010, 09:26

oki dzięki za pomoc.

Lampka jest helli.... Myślałem, że są w niej zwykłe żarówki, ale jak są diody to faktycznie może być problem z wymianą....

Dzięki za sugestie :)

Pozdro <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl