Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[passat b4 ABS] nie świecą kontrolki, nie odpala

ODPOWIEDZ
gonzales
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[passat b4 ABS] nie świecą kontrolki, nie odpala

Post autor: gonzales » 10 lip 2010, 23:59

Witam, wracaliśmy z żoną z wesela ja za pasażera ;) i jedziemy nagle zaczęły wariować światła i obrotomierz tnz, same się na długie i na przemian na krótkie przerzucały. Trwało to może 3 sekundy i wróciło do normy, ujechaliśmy ze 4 km i nagle zgasł. Po próbie uruchomienia kontrolki zapalały się mniej więcej w połowie między włączeniem zapłonu a startem rozrusznika i było słychać pyknięcie na dole w przekaźnikach. Zcholowalismy go pod dom i teraz ani nic nie pyka ani żadnej reakcji na przekręcenie kluczyka nie ma, kontrolki się nie zapalają. Kierunki, awaryjne, postojowe, oświetlenie wnętrza, radio wszystko działa. Dodam, że ze 3 dni temu miałem regenerowany rozrusznik. Czy to wina kostki stacyjki???? Ostatnimi czasy nie palił mi tak dobrze jak kiedyś.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 14 lip 2010, 09:31

Wygląda to na awarie kostki stacyjki

gonzales
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gonzales » 14 lip 2010, 12:58

no już się z tym uporałem, była kostka padnięta, masakra tylko tą tulejkę na wieloklinie pod kierownicą zdjąć, ściągacz pogiołem, dopiero do warsztatu pojechałem to takim profesjonalnym za piwko mi facet zdjął, także bez odpowiedniego sprzętu nie radzę do tego podchodzić :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl