Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ogłoszenia

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 06 lip 2010, 19:12

kubik pisze:Ja na jego miejscu będąc na 100% pewien swoich racji, umówiłbym się z kostrzem że pojadę do niego i zrobimy próbę z ori kompem a potem z jego kompem. Jeżeli racja będzie po stronie poszkodowanego, kostrz zwraca wszystkie koszty, za kompy, przesyłki i na dojazd i na testy włącznie.
nie jest to złe rozwiązanie ale będziesz ich umawiać? :roll:

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 06 lip 2010, 19:32

poszkodowany będzie za, a sprawca pewnie nie, hehe ;-)

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 06 lip 2010, 21:49

a dupeczki też mam im powycierać ? :mrgreen:
poszkodowany będzie za, a sprawca pewnie nie, hehe ;-)
Jeżeli sprawca jest pewny że jego kompy są sprawne to powinien się zgodzić.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 06 lip 2010, 22:10

kubik pisze:Cytat:

nie wiem. to już zależy jak się dogadacie :lol:

BTW. Kuba, z tym umawianiem ich, to był żart ;-)

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 06 lip 2010, 22:15

grze pisze:BTW. Kuba, jakbyś nie zauważył, to to z tym umawianiem ich, to był żart ;-)
kubik pisze:

a myślisz że to było na serio :?: :mrgreen:

Może czasami jestem sztywny ale od czasu do czasu jakiś żart załapie <ok>

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 06 lip 2010, 22:19

No dobra, niech będzie, że Ci wierzę :-D

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 14 lip 2010, 16:09

Koledzy, właśnie dostałem PW od klubowicza, który twierdzi, że ktoś go oszukał.
pozwolę sobie zacytować:
romeo pisze:(...) jest to klubowicz dimont nie daje znaku zycia od maja czyli od momentu wpłacenia kasy na jego konto w sumie trudna sprawa bo twierdził ze paczke wysłał nawet pisał ze kilka razy wysyłal bo wina poczty czy cos tam ale jak poprosiłem o zwrot kasy bo miałem tego juz dosc to kamien w wode jego gg z profila jest aktywne ale tez nie odpisuje nr.tel nie mam
ps. gość mnie pyta w jakim dziale ma założyć temat o problemach z tym klubowiczem i nie wiem co mu odpisać

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 14 lip 2010, 17:55

Zróbcie jakiś dział POLECANI / NIE POLECANI. Chyba nawet coś takiego chyba kiedyś było założone.

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 14 lip 2010, 22:08

a propos sprawy wcześniejszej, gość do mnie napisał jakie jest nasze stanowisko, oto co mu odpisałem, żebyście wiedzieli.
Tak dałem to do dyskusji.

Genralnie stanowisko jest takie: Proszę sobie rozwiązać sprawę między sobą z pomocą dostępnych ogólnie środków prawnych.
Z naszej strony EOT.

Moje prywatne zdanie teraz.
Dziwię się Ci kolego że nie jesteś w stanie przyjąć że "grzebanie" w elektronice może ciągnąć za sobą problemy. Ja bym brał to pod uwagę. Dziwię się także że przy tych operacjach nie chciało Ci się podjechać te 200 km (przecież to nie jest jakiś nie wiadomo jaki dystans) do producenta tej przeróbki i na miejscu dojść do tego o co chodzi, poprawić wady i cieszyć się z rozwiązania, lub też zaniechać przeróbki z przyczyn obiektywnych.
Moim zdaniem pretensje można by mieć gdyby komputer był oryginalny i ktoś twierdził że działa a u Ciebie by nie chodził, wtedy jak najbardziej nawet do sądu. A z tą przeróbką? to ciężko bo piszesz że chwilę działa jak należy a potem lipa. Ja bym jednak się przejechał i spróbował to poprawić tak żeby było dobrze. Ale rozumiem że zaleźliście sobie za skórę i teraz już po ptokach.

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 15 lip 2010, 13:07

Może trzeba w ogłoszeniach dać info:Klub nie ponosi odpowiedzialności.
Plus parę zasad zrozumiałych dla ludzi rozumnych.
Kto udziela gwarancji na używaną przerabianą elektronikę na dodatek montowaną przez klienta? :lol:
Kto żąda gwarancji na podzespół bez montażu skazany jest na porachę w sądzie.

Kto wysyła kasę a nie płaci przy odbiorze ten ryzykuje wydymanie.Nawet jak ma stosowne maile o treści świadczącej o zawarciu umowy.Koszty sądowe dojazdy i czas trwania procesu są dłuższe niż średni czas rozkładania się i biodegradacji połowy części w aucie ;-)

Może zwięzłe info sprowadzi co poniektóre sierotki na ziemię i nie będą dupy zawracać własną naiwnością.

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 16 lip 2010, 22:05

Trochę mnie rozbawiliście :wczoraj wieczorem wystawiłem ogłoszenie na ok 10 różnych forach małych i dużych o podobnej takiej samej treści , i o moje zdziwienie PKA80 jako jedyne mi usunęło mój post :roll: Ja rozumiem opisać dać cene i kontakt wiec wystawienie na np. allegro i podanie linka jest najbezpieczniejszą i najbardziej czytelną formą wiec peplanie wszystkiego wokoło w temacie jest bez sensu dla mnie i tak wszyscy wolą bezpieczną formę zakupów a do takiej myślę powinniśmy zachęcać

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 17 lip 2010, 13:59

wilu8 pisze:Trochę mnie rozbawiliście :wczoraj wieczorem wystawiłem ogłoszenie na ok 10 różnych forach małych i dużych o podobnej takiej samej treści , i o moje zdziwienie PKA80 jako jedyne mi usunęło mój post :roll: Ja rozumiem opisać dać cene i kontakt wiec wystawienie na np. allegro i podanie linka jest najbezpieczniejszą i najbardziej czytelną formą wiec peplanie wszystkiego wokoło w temacie jest bez sensu dla mnie i tak wszyscy wolą bezpieczną formę zakupów a do takiej myślę powinniśmy zachęcać
Ty znasz w ogóle zasady zamieszczania ogłoszeń? Kto Ci zabrania dodawania linków do allegro? weż się nie ośmieszaj... Jako Sympatyk powinieneś dawać przykład.

Ps.
I jeszcze takie info: to nie ja usunąłem Twoje ogłoszenie - nawet nie wiem czego dotyczyło.

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 17 lip 2010, 14:39

Spoko ja wiem jakie sa u nas zasady ale ogłoszenie zrobiłem jedno i je kopiowałem
ogłoszenie zrobiłem zgodnie zasadami panujacymi na większości for i tyle

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 17 lip 2010, 14:57

wilu8, szanujmy się, dobra? ;-)

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 17 lip 2010, 16:13

Z tego co kojarzę to chyba ja wywaliłem to ogłoszenie. No niestety ktoś kiedyś wymyślił takie zasady i musimy się ich trzymać. Mnie osobiście też wiele rzeczy nie odpowiada na tym forum, ale nic nie mogę zrobić, zostaje tylko się z tym pogodzić. Jeśli chodzi o samo ogłoszenie to nie spełniało zasad regulaminu i poleciało w kosmos, pilnując porządku w tym dziale wywalam nie prawidłowe ogłoszenia nie patrząc na autora. Nie miej mi tego za złe. Kiedyś pisałem że znudziło mnie pisanie "popraw to, popraw tamto" Jak mogę sam poprawić coś w poście to poprawiam nikomu nic nie mówiąc a jak nie mogę to usuwam.

<piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”