[B3 6a+lpg] Brak mocy na LPG
[B3 6a+lpg] Brak mocy na LPG
Witajcie ,
Mam malutki problem a mianowicie chodzi mi o to ,że mój samochód nie ma w ogóle siły na lpg .
Jadąc dzisiaj do miasta coś zaczął się zamulać i od tej pory nie ma w ogóle siły jechać.
Co może być przyczyną?.
Pozdrawiam.
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem (aby tytuł streszczał istotę problemu) oraz stosować tagi.
Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Mam malutki problem a mianowicie chodzi mi o to ,że mój samochód nie ma w ogóle siły na lpg .
Jadąc dzisiaj do miasta coś zaczął się zamulać i od tej pory nie ma w ogóle siły jechać.
Co może być przyczyną?.
Pozdrawiam.
Na przyszłość proszę tytułować wątki zgodnie z regulaminem (aby tytuł streszczał istotę problemu) oraz stosować tagi.
Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2010, 13:35 przez b0l020, łącznie zmieniany 1 raz.
- percevalle
- Audi 80 Klub
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Re: ...
Napewno nie masz sekwencjib0l020 pisze: Co do lpg jest to sekwencja.
No chyba że zły silnik podałeś w temacie.
A jak zachowują się obroty silnika jałowe i ogólnie.
przyczyn może być dużo
-nieszczelność
-filterki do wyminay
-układ WN do sprawdzenia
-zapłon
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Skoro masz sekwencję to oznacza że masz tzw hybrydę kompa z racji iż w silnikach 6A i ACE sterowanie jest mechaniczne z uwzględnieniem odwróconego kolektora... Moim zdaniem powstała nieszczelność w układzie dolotowym. Najprawdopodobniej listwa wtryskowa gazu puściła. Te silniki a raczej ich osprzęt wtryskowy nie cierpli instalacji LPG ze względu na ich budowę. Sprawdź sterowniki kompa LPG.
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Re: ...
Masz tam wsadzany jakiś inny wtrysk zamiast mechanicznego? Prosiłbym o foto spod maski bo jestem ciekawy.b0l020 pisze:Na pewno mam sekwencje i także mam silnik 2.0 16v 137KM.
Ps. Popraw temat bo administracja pośle temat do kosza.
Audi 80,b3 1.8s lpg problem
Witam! Ja mam równiez podobny problem.
Na gazie nie ma mocy, na benzynie idzie normalnie. Co może być spowodowane?? jeśli to filterek gazu gdzie go szukać i jak wygląda??
A i jeszcze jedno ile by taka wymiana filterka kosztowałaby czy lepiej spróbować samemu naprawić?
Na gazie nie ma mocy, na benzynie idzie normalnie. Co może być spowodowane?? jeśli to filterek gazu gdzie go szukać i jak wygląda??
A i jeszcze jedno ile by taka wymiana filterka kosztowałaby czy lepiej spróbować samemu naprawić?
- percevalle
- Audi 80 Klub
Zmienisz to za pare złotych sam <ok>mariomen pisze:A i jeszcze jedno ile by taka wymiana filterka kosztowałaby czy lepiej spróbować samemu naprawić?
http://extern.pl/samochod/filtr_gazu/
pzdr