Witam . Od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem Audi 80 B4 z 2.0 Silnikiem o mocy 115km i Skrzynia automatyczna . Mam mały problem ze skrzynią biegów i dlatego przymierzam sie do wymiany oleju bo może coś to pomoże . Jest to mój 1 automat więc za bardzo się na nim nie znałem kupując oraz wiedziałem że autko stało prawie rok czasu . Problem jest taki że podczas ruszania czy zmiany biegu z przyslowiowej 3 na 4 oraz nie raz 2 na 3 jest takie dosyć mocne szarpniecie i do tego nawet przy trybie sport auto porusza sie dosyć mozolnie jakby nie miało tych 115km tylko z 80 . Do tego problemu dochodzi to że jak już jade na 4 biegu przy 2100 obrotach (okolo 75km/h) przy gwałtowniejszym wdepniecu gazu skrzynia nie zbija biegu w dół tylko ciągnie go na tym samym biegu . Na początku myślałem że jest to wina zastania że wszystko musi się ułożyć bo wkońcu stało tyle czasu lecz zrobilem nim juz 1000km i nic sie nie dzieje . Dodam że silnik chodzi tylko na benzynie i gazu nigdy nie widział . Zamierzam wymienic w nim olej z myślą że może coś pomorze i nasuwa mnie pytanie .
Ile oleju wchodzi do takiej skrzyni Oleju bo nie mam zielonego pojęcia .
Mamy już 1 audi w Domu z takim samym silnikiem lecz w manualu .
Może już ktoś miał podobne problemy i jakoś je rozwiązał

Mam nadzieje że nie skonczy sie to remontem skrzyni bądz zmiana na manual
PS. Jest to mój 1 Temat więc proszę o rozwage:) Używałem dotychczas opcji szukaj lecz z ilością oleju do tej skrzyni sie nie spotkałem