[80 B3 1.8s] Dziwny dżwięk Koniec alternatora czy cos innego
[80 B3 1.8s] Dziwny dżwięk Koniec alternatora czy cos innego
Pomóżcie mi bo ja już sam nie wiem skąd ten dżwięk dobiega. Czy to kończący się alternator czy coś innego. Był robiony remont silnika audi 80 b3 1.8 głowica, pierścienie i panewki. Dżwięk pochodzi z okolic alternatora, oby to był on? Filmik do youtube
Zdjąłem osłonę paska rozrządu i dobrze się wsłuchałem,nic nie ociera ani to tez nie jest rolka.Czy coś może być z wałkiem rozrzadu? bo panewki to chyba nie są (wymieniana na nominał nówka) A z tym alternatorem to nie wiem, jak by coś pomogło to nagram jeszcze raz te stukoty, może ktoś będzie wiedział coś:)
- percevalle
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
idealny przyrzad do sprawdzenialozysk czy to w pompie wodnej wpomagania czy alternatorze to .. zwykla prosta deska, przylozyc jeden koniec dopracjacego alternatora a drugi do ucha idealnie przenosi ona dzwieki lozysk i wiaomo juz co jest z nimi grane, sposob sprawdzony juz na paru audi, 3 w domu audi 80 pozdr
Alternator oddałem do regeneracji, kiepskie łozysko i regulator napięcia, ale to nie to. Dalej słychać dziwny dżwięk, mam przeczucie że Słonik ma racje z tymi panewkami na wałku pośrednim. Czy da coś się z tym zrobić z tymi panewkami, wymiana czy coś? Przeważnie sam wszystko robię w aucie.
[ Dodano: 2010-07-22, 17:05 ]
Problem rozwiązany,zdjąłem rolkę i pasek rozrządu i załozyłem ponownie tylko że tym razem lekko dociskając " nie na chama" Dżwięk już nie dochodzi:) spokój i cisza.
[ Dodano: 2010-07-22, 17:05 ]
Problem rozwiązany,zdjąłem rolkę i pasek rozrządu i załozyłem ponownie tylko że tym razem lekko dociskając " nie na chama" Dżwięk już nie dochodzi:) spokój i cisza.