[B4] Gdzie występowało turbo Garret T2?
[B4] Gdzie występowało turbo Garret T2?
Witam,
Swego czasu zamówiłem turbinę do mojego 1Z-eta jednak nie dostałem Garreta T15 (taka miałem) a Garreta T2. I teraz pytanko do was, czy ten model T2 kiedykolwiek montowano do silnika 1Z? A może to turbo od AAZ?
Swego czasu zamówiłem turbinę do mojego 1Z-eta jednak nie dostałem Garreta T15 (taka miałem) a Garreta T2. I teraz pytanko do was, czy ten model T2 kiedykolwiek montowano do silnika 1Z? A może to turbo od AAZ?
Re: [B4] Gdzie występowało turbo Garret T2?
montowana np w SB,AAZ ,1ZBubi89 pisze:Witam,
Zatem od czego zależało czy w danym egzemplarzu występowało T2 czy T15? Problem polega na tym, że potrzebowałem turbo T15 a dostałem T2, user napisał, że turbo wyciągnietę niby z 1Zeta i teraz czy mam jakieś podstawy do zwrotu?Vision pisze:montowana np w SB,AAZ ,1ZBubi89 pisze:Witam,
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
W 1.6 TD też montowali kilka rodzai turbosprężarek - od czego to zależało? A którz to wieBubi89 pisze:Zatem od czego zależało czy w danym egzemplarzu występowało T2 czy T15? Problem polega na tym, że potrzebowałem turbo T15 a dostałem T2, user napisał, że turbo wyciągnietę niby z 1Zeta i teraz czy mam jakieś podstawy do zwrotu?
Spróbuj zamontować - jak nie będzie pasować to do zwrotu.
-
- Forum Audi 80
różnice oczywiste to kolektory T15 a T2 inaczej mocowane , a dobór jest uzależniony od wielu czynników np przeznaczenie , dawka , osiągi , wtryskiBubi89 pisze:Zatem od czego zależało czy w danym egzemplarzu występowało T2 czy T15? Problem polega na tym, że potrzebowałem turbo T15 a dostałem T2, user napisał, że turbo wyciągnietę niby z 1Zeta i teraz czy mam jakieś podstawy do zwrotu?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam
Jak koledzy chcą pogłębic wiedze na temat turbin oraz w jakich samochodach i silnikach były stosowane,polecam tą stronkę.
http://www.dieselevante.it/turbocharger ... 78&idcat=2
Jak koledzy chcą pogłębic wiedze na temat turbin oraz w jakich samochodach i silnikach były stosowane,polecam tą stronkę.
http://www.dieselevante.it/turbocharger ... 78&idcat=2