[80 B3 1.8 PM] Woda w bagażniku
Pany żeby nie zakładać nowego tematu, a problem mieści się pięknie w tym temacie.
Ciekło mi po założeniu USów ale to zwalczyłem toną uszczelniacza dekarskiego. Mam za to nowy problem ponieważ woda dosłownie się leje poprzez krawędź tego wywietrznika co jest po lewej stronie bagażnika. Jak się ten wywietrznik wyjmuje? Przyglądałem się i obawiam się że na zewnątrz się wypycha po zdjęciu zderzaka, dobrze kombinuje? Chce to uszczelnić bo stary kit wyparował czy cuś.
Ciekło mi po założeniu USów ale to zwalczyłem toną uszczelniacza dekarskiego. Mam za to nowy problem ponieważ woda dosłownie się leje poprzez krawędź tego wywietrznika co jest po lewej stronie bagażnika. Jak się ten wywietrznik wyjmuje? Przyglądałem się i obawiam się że na zewnątrz się wypycha po zdjęciu zderzaka, dobrze kombinuje? Chce to uszczelnić bo stary kit wyparował czy cuś.
Ooo Kacper jak bedziesz robil to miejsce przy kratce to cyknij pare zdjec z 2 stron i zrob takie fotostory podajac czego uzywales do zlikwidowania przecieku i co bylo przyczyna ze cieklo przez ta kratke jak mozesz A zeby sie tam dostac to zderzaczek chcac nie chcac trzeba zdjac bo innego wyjscia ni ma
POZDRO
POZDRO
Jest jest te dla wybierających łatwiejsze drogi. Myślę o uszczelnieniu tego od środka, i tak tam się nie grzebie więc się nie ubrudzę w przyszłości. Do uszczelnienia lamp i większości rzeczy w aucie polecem: http://allegro.pl/item1153846340_bitumi ... plast.html http://allegro.pl/item1097654433_soudal ... owosc.htmlLolek pisze:innego wyjscia ni ma
Jak wyschnie jest całkiem twarde i nie brudzi mocno. Nie szkodzi niczemu a zmywa się benzynką :->
Lampy dosłownie utopiłem od tyłu w tym, dopiero przestało cieknąć do klapy i do bagara.
[ Dodano: 2010-07-27, 18:10 ]
Więc tak to wyglądało:
Po zdjęciu zderzaka:
Po wyjęciu kratki:
Robiłem to uszczelniaczem dekarskim, takim:
A nakitowałem tego tak:
Nakładłem tego tyle że wyciekło aż na boki i do środka trochę, ale nie szkodzi wolę raz a dobrze. Ogólnie robota łatwa i przyjemna, nawet zdjęcie i założenie zdesia nie jest kłopotliwe. Czy przestało cieknąć zaraportuje po ulewach jakichś.
Witam. Ja miałbym prośbę. Czy któryś z kolegów byłby w stanie odświeżyć zdjęcia i zobrazować, gdzie dokłądnie szukać przecieku przy na tych łączeniach (po rynienkach)?
Bo niestety bo dzisiejszych i wczorajszych deszczach zastałem kałużę w bagażniku i tak namacalnie właśnie mokro z jednej strony takiej rynience (nad lampą) od środka. Byłbym bardzo wdzięczny i zobowiązany. Z góry dziękuję.
Bo niestety bo dzisiejszych i wczorajszych deszczach zastałem kałużę w bagażniku i tak namacalnie właśnie mokro z jednej strony takiej rynience (nad lampą) od środka. Byłbym bardzo wdzięczny i zobowiązany. Z góry dziękuję.
Re: [80 B3 1.8 PM] Woda w bagażniku
Sprawdz też uszczelnienie kolo lamp i przy wlewu od paliwa. Tez to mialem..
Skąd moze się lać dosyć obficie woda z lewej strony po tej rynience w bagażniku ? Dodam ze mam zalepione żywicą wszystkie łaczenia nadwozia wokół bagażnika, zalepioną sylikonem listewkę metalową. Mam szyberdach ale odpływy w 100% drożne. W bagażniku mam sucho bo wszystko leci do puszki po piwie, ale nie chce mi się już po każdym deszczu jej opróżniać
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Kolego a sprawdzaleś / zaklejałeś takie miejsce nad tylnym blotnikiem, (taki mały jakby romb, zakładany na 2 bolczyki, tamtędy u mnie lała się woda)GerB3 pisze:kacper85 tylko że normalnie myśląc to juz nie ma skąd się lać. Jak miałem przytkany odpływ szyberdachu to lało się do środka na fotel, teraz jest sucho. Wszystkie punkty przez które mogło sie lać mam zalepione. A mówią że cudów nie ma
[ Dodano: 2010-09-30, 20:06 ]
znajduje się on na łączeniu tylnego blotnika, a słupka dachowego ( przy tylnej szybie )
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
kacper85 To Kolego, może warto sprawdzić te miejsce. U mnie lało się od strony oprawek, ja myślałem, że to wina uszczelki bagażnika, ale brat mi podpowiedział, że przez ten romb woda może się dostawać do bagażnika i jakże pomogło. Aaa, dodam jeszcze, że mam lampy od kierunków i pozycji mam objechane dookoła bezbarwnym silikonem.