Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 89r benz RU] problem z rozrusznikiem

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
adam247

[80 B3 1.8 89r benz RU] problem z rozrusznikiem

Post autor: adam247 » 21 lip 2010, 17:47

no witam szanownych kolegów i znawców tematu , powiedzcie co to jest rano kreci cały czas natomiast jak przejade 50 km w tym upale wracam gaszę auto i już nie odpala to znaczy kontrolki nie przygasają i po przekręceniu kluczyka słysze takie jak by ciche brzęczenie ale ciche bo czasami jak nie zaskoczy to jest takie głośnie i słychać że tam coś w rozruszniku nie wbiło a tu jest takie ciche zaznaczę ze autko postoi z 30 min i odpala raz za razem
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 lip 2010, 05:21 przez adam247, łącznie zmieniany 1 raz.

terranovy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: terranovy » 21 lip 2010, 21:58

prośba

jest taka funkcja w oknie - edytuj
nie bym sie czepial , ale napisz to jeszcze raz bez emocji

bo nic z tego nie wynika

adam247

Post autor: adam247 » 22 lip 2010, 05:21

no masz rację dzięki przeczytałem na spokojnie i faktycznie ani ładu ani składu

Awatar użytkownika
piotrek 250279
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: piotrek 250279 » 22 lip 2010, 06:35

witam ten sam problem dotknal i mnie tez , jest to wina tego elektromagnesu co jest przy rozruszniku . Na poczatek mozesz odkrecic od niego kable i wyczyscic styki papierem sciernym, a jesli to nie pomoze to czeka cie wymiana tej czesci , albo calego rozrusznika. Ja wymienilem caly rozrusznik poniewarz za ten elektromagnes chcieli 60 zl a rozrusznik kupilem na autozlomie za 100 zl . Aby go wymienic trzeba sie troszke pogimnastykowac ale to nic trudnego , zrobilem to zwyklymi kluczami . M usisz podniesc przod auta (jezeli niemasz kanalu)wslizgnac sie pod niego , odkrecic imbusem taka podporke co tam idzie od silnika bo inaczej niewyjmiesz rozrusznika , rozrusznik czyma sie na 2 srubach i w niekturych modelach ma taka podpurke ktora jest dodatkowo zlapany do silnika, ale to bedziesz widzial .Czas ktory ktory mi zajela jego wymiana to jakies 1godzina no moze 1,5. Nie zapomnij przed operacja odlaczyc akumulatora. Pozdrowienia i zycze milej zabawy prze wymianie ;-)

adam247

Post autor: adam247 » 22 lip 2010, 17:57

dzieki bardzo byłem zerknąłem i jest tak jak mówisz a ja elektromagnes mam wiec jak zelży temperatura to pójdę powalczyć

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl