[B3 1,8 SF Keihin II LPG] Problem z odpaleniem na LPG
- davidpolska
- Forum Audi 80
no własnie gaziarz mówił mi ze to piknięcie na przełaczniku to jest tzw.ssanie gazu i ze moge palić jak jest ciepły od razu?? ale jak odpalam od razu tez tak jest; a to ssanie po 15min postoju mam włączać bo jak troszke nie wyciągne to mi nie odpali albo jak odpali to będą niskie obroty / < coś mam nie tak?? na PB też tak jest z tym ssanie że musze troszke wyciągnąć bo jak zapali to bęndą obroty nieskie >
Mały 81 radzę ten elektrozawór dać z powrotem, ewentualnie dać inny. Chyba, że za każdym razem, gdy będziesz chciał wymienić filtr gazu to wypuścisz cały gaz. Oczywiście pod warunkiem, że nie zakręcisz zaworu na butli. Swoją drogą podwójne zabezpieczenie nie jest tam przypadkiem i gdyby coś się rozszczelniło to tylko wyłączasz auto stacyjką i po krzyku - a nie parzysz sobie łapy gazem. Nalewałem gaz przez 4 lata i wiem, co mówię.
[ Dodano: 2010-08-02, 14:05 ]
Wojtek26 gdzie podłączyć zasilanie???
[ Dodano: 2010-08-02, 14:05 ]
Wojtek26 gdzie podłączyć zasilanie???
Witam, mam podobny problem, tylko nie z odpalaniem a odcinaniem gazu w czasie jazdy. Nie wiem czym to moze byc spowodowane. Czasem w ogole nie odcina gazu, a czasem po 5km. Wyglada to tak, ze na centralce gasnie zolta dioda od doplywu gazu i pozniej po przelaczaniu nie chce zalapac przekaźnik w centralce. Instalacja gaznikowa lovato ale z centrala elpigaz, taka sama jak opisywal kolega na samym poczatki.