witam mam problem z moją audiką jechałem sobie tydzień temu i nagle zaświeciła mi się kontrolka oleju i piszczy 3 razy po czym gaśnie i zaraz znowu jest to samo olej jest . gadałem z jednym mechanikiem i kazał mi wymienić czujniki oleju wiec wymieniłem i nic drugi kazał mi wymienić filtr oleju więc wymieniłem i się nie świeciła a dziś znów piszczy i świeci co to może być proszę was o pomoc
PS jeśli wstawiłem post nie tu co trzeba to proszę o przeniesienie bo jestem tu nowy
[ b4 80 2.0E ABK ] zaczeła piszczeć i migać kontrolka oleju
[ b4 80 2.0E ABK ] zaczeła piszczeć i migać kontrolka oleju
Ostatnio zmieniony 24 lip 2010, 15:54 przez gruby1992, łącznie zmieniany 1 raz.
a ale jeśli była by to wina ciśnienia to dla czego filtr by pomógł na tydzień a potem jest to samo oleju mi nie bierze więc czemu się włącza co jakiś czas wynikało by z tego że albo skacze mu ciśnienie albo coś robi zwarcie i wtedy miga
[ Dodano: 2010-07-24, 21:08 ]
właśnie przeciąłem ten stary filtr oleju i okazało się że jest tam pełno jakby piachu z olejem i podejrzewam że kontrolka świeciła się bo nie było dobrego przejścia oleju i pewnie stało się to samo z nowym filtrem bo widocznie jest brudny olej co o tym myślicie
[ Dodano: 2010-07-24, 21:08 ]
właśnie przeciąłem ten stary filtr oleju i okazało się że jest tam pełno jakby piachu z olejem i podejrzewam że kontrolka świeciła się bo nie było dobrego przejścia oleju i pewnie stało się to samo z nowym filtrem bo widocznie jest brudny olej co o tym myślicie