[B4] AUTO-CHECK, MINI-CHECK -co to jest i do czego to służy?
[B4] AUTO-CHECK, MINI-CHECK -co to jest i do czego to służy?
[ AUDI 80 B4 1.9TDI ]
Witam
Możecie mi napisać co to za ujstrojstwa i do czego one służą ?
Wszystko się kręci wokół mojego nowego licznika bo w tamtym padło mi nabijanie kilometrów. Teraz zauważyłem że w nowym nie mam prawdopodobnie mini czy auto-checka ale nie wiem za bardzo czy to w czymś mi przeszkadza.
Postarałem się o przedstawienie 3 rodzajów zegarów do B4 mozecie mi powiedziec jakie i do jakiego silnika mozena je zamontowac i jaką funkcje one dodaja.
Witam
Możecie mi napisać co to za ujstrojstwa i do czego one służą ?
Wszystko się kręci wokół mojego nowego licznika bo w tamtym padło mi nabijanie kilometrów. Teraz zauważyłem że w nowym nie mam prawdopodobnie mini czy auto-checka ale nie wiem za bardzo czy to w czymś mi przeszkadza.
Postarałem się o przedstawienie 3 rodzajów zegarów do B4 mozecie mi powiedziec jakie i do jakiego silnika mozena je zamontowac i jaką funkcje one dodaja.
nr.1 AC+BC czyli pełny komputer pokładowy sprawdza m.inn. światła, pokazuje spalanie itp
nr.2 AC sam wskaźnik kontroli czyli , sprawdza światła, płyn w zbiorniczku spryskiwaczy itp.
nr.3 zwykły zegar
każdy można załozyć do każdego silnika tylko potrzebne sa odpowiednie moduły kontroli (AC) wpięcie w komputer (BC) w przypadku gaźnika stosujemy specjalny czujnik i po kłopocie
nr.2 AC sam wskaźnik kontroli czyli , sprawdza światła, płyn w zbiorniczku spryskiwaczy itp.
nr.3 zwykły zegar
każdy można załozyć do każdego silnika tylko potrzebne sa odpowiednie moduły kontroli (AC) wpięcie w komputer (BC) w przypadku gaźnika stosujemy specjalny czujnik i po kłopocie
- dardaw2
- Forum Audi 80
- Kontakt:
1. MC/BC- Mini Check z Board Computerem. Pierwsze to wyświetlacz 3 podstawowych błędów, a drugie to komputer wyświetla ci chwilowe spalanie, przewidywaną liczbę przejechanych km do skończenia się paliwa. Takie bajery.
2. Moduł MC montowany w B4 funkcje patrz wyżej
3. Wyświetlacz 2 kontrolek montowany w B3.
Jest jeszcze AC i AC/BC ten Auto Check wyświetla 15 błędów a AC/BC to prawie to samo co MC/BC tylko że zamiast MC jest AC
[ Dodano: 2009-04-28, 20:52 ]
Aha 1 i 2 zdjęcie od tyłu to te same więc tak jak kolega wyżej napisał tam może być moduł AC, ale na zdjęciu jest MC
2. Moduł MC montowany w B4 funkcje patrz wyżej
3. Wyświetlacz 2 kontrolek montowany w B3.
Jest jeszcze AC i AC/BC ten Auto Check wyświetla 15 błędów a AC/BC to prawie to samo co MC/BC tylko że zamiast MC jest AC
[ Dodano: 2009-04-28, 20:52 ]
Aha 1 i 2 zdjęcie od tyłu to te same więc tak jak kolega wyżej napisał tam może być moduł AC, ale na zdjęciu jest MC
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Piny do AC/BC są na płycie każdego licznika. Przynajmniej są na tych płytach które się u mnie przewracają a przy nich nie miałem AC ani BC. Dotyczy to płyt z B3 i B4.Afdi87 pisze:A co z pinami? Przeciez bc, czy tam zwykly ac, jest przystosowany pod piny na plytce, a w licznikach z typowymi wyswietlaczami 2 kontrolek nie bylo takich pinów, wiec jak to jest :?:Audi Sport pisze:ale w licznik tak Kwestia wykręcenia starego modułu, wsadzenia nowego i podpięciu kilku kabelków
[ Dodano: 2010-07-25, 11:14 ]
To jest BC w wyświetlaczem dwóch kontrolek, stosowany w B3, nie tam kontrolki od ciśnienia oleju ani brzęczyka (otwarte drzwi+wł. radio/światła). Te funkcję które są powinny działać (układ: chłodniczy, hamulcowy) ale nie będziesz miał kontrolki ciśnienia oleju.kolux007 pisze:Powiedzcie mi, mam możliwość kupna takiego licznika z BC. Będzie on pasował do B4?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH