[All] Opony na LATO - jakie wybrać ?
-
- Forum Audi 80
Koledzy, wiem ze idzie zima ale to wlasnie dobry czas na zakup opon letnich bo taniej beda. Zastanawiam sie co kupic. Obecnie na aluskach mam firestone 205/60/R15, a mysle o zmianie na 195/65/R15. Podobają mi sie opony Nexen N2000 195/65/R15 91H tylko nie wiem jak sie sprawują (trzymanie na mokrej nawierzchni, czy głośne, i jak ze ścieraniem).Macie jakies opinie na temat tych opon?
Ewentualnie co polecacie w cenie do 170zł/szt?
Ewentualnie co polecacie w cenie do 170zł/szt?
Ja mam w VW golf 3 kombi debice to 195/60/r14 to z poczatku było ok ale teraz jak juz troche przejechane to potrafi na mokrej podczas dodawania gazu na 5 biegu złapać poślizgu nawet nie mam jak wyprzedzic taki szajs nie mowiac juz o hamowaniu a opony były kupione nowe poprostu tragedia:)
A co do zimówek to wcześniej miałem Pirelli Winter na zime w promocji bo 200zl sztuka do tej pory chodza w zime juz kika sezonów i powiem że w zime po śniegu jade jak po suchym poprostu mistrzostwo:) A debica Frigo przy nich to poprostu nie bede sie wypowiadał oczywiscie rozmiar 195/60/r14
Natomiast przy Audi mam teraz tak jak fure kupiłem debica Passio 185/65/r14 na alusie to jak narazie sa nowe to jakos daja rade ale i tak musze ich wymienić bo to nie jest to co prawdziwa opona
Lepiej zaplacic wiecej a czuc sie bezpiecznie:)
A co do zimówek to wcześniej miałem Pirelli Winter na zime w promocji bo 200zl sztuka do tej pory chodza w zime juz kika sezonów i powiem że w zime po śniegu jade jak po suchym poprostu mistrzostwo:) A debica Frigo przy nich to poprostu nie bede sie wypowiadał oczywiscie rozmiar 195/60/r14
Natomiast przy Audi mam teraz tak jak fure kupiłem debica Passio 185/65/r14 na alusie to jak narazie sa nowe to jakos daja rade ale i tak musze ich wymienić bo to nie jest to co prawdziwa opona
Lepiej zaplacic wiecej a czuc sie bezpiecznie:)