Mam problem ze swoim audi wygląda on tak :
Przedczoraj chciałem przepalić auto wsiadam pali z pierwszego cyknięcia odpaliłem pochodziło do przodu do tyłu , zgasiłem . Dzisiaj rano siadam chce zapalić a tu nic kontrolki sie nie świecą radio nie chodzi poprostu zgon . Akumulator rozładowany maksymalnie działo się tak samo na drugim dodam że mój jest nowy . Problem powtarza się co jakiś czas autoalarm odłączony i włączony to samo pobór prądu zerowy , nie wiem co się dzieje . Może to wina komputera . Proszę o pomoc w zaistaniłej sytułacji
[1.6 PP] Brak całej elektryki w aucie
[1.6 PP] Brak całej elektryki w aucie
Ostatnio zmieniony 27 lip 2010, 17:35 przez sobol91, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
1. jeśli nawet kontrolki się nie świecą to wykluczyłbym winę akumulatora.
prawie nigdy się nie zdarza, że aku jest tak rozładowane, że kontrolki się nie świecą
2. czy oby na pewno dobrze mierzysz pobór prądu?
3. ja obstawiam, że u Ciebie jest "luźna masa". Musisz posprawdzać wszystkie przewody.
jak kabel masowy w jakimś miejscu będzie luźny (słabo przykręcony) to takie cyrki się będą dziać
prawie nigdy się nie zdarza, że aku jest tak rozładowane, że kontrolki się nie świecą
2. czy oby na pewno dobrze mierzysz pobór prądu?
3. ja obstawiam, że u Ciebie jest "luźna masa". Musisz posprawdzać wszystkie przewody.
jak kabel masowy w jakimś miejscu będzie luźny (słabo przykręcony) to takie cyrki się będą dziać
Na początek radziłbym sprawdzić wszystkie bezpieczniki. Możliwe, że powstało jakieś zwarcie. Nie jestem pewny czy tak jest we wszystkich autach, ale u mnie w okolicach akumulatora są dwa wielkie bezpieczniki (jeden chyba na 80A, lub trochę mniej), możliwe że idzie on do skrzynki bezpieczników i on właśnie się przepalił.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Witaj, jak pisza koledzy najpierw sprawdz przewod masowy potem dokladnie wyczysc klemy od aku, a potem zajrzyj do skrzynki bezpiecznikow jezeli to nie podziala to jedyny sposob na nagle calkowite rozladowanie aku to zwarcie czyli musialbys szukac po kazdym przewodzie plusowym czy nie ma kontaktu z masa